Livingly: Made in Denmark

Brands, Designartikler, Nyheder | 17.03.2015 - kl. 10:38 | Af

Louise Helmersen er kendt for at skabe lokalt håndlavet dansk design. Hun ejer sammen med sin mand virksomheden Livingly, der designer, producerer og sælger håndlavede kunstværker af papir. Trods virksomhedens få år på markedet stormer Livingly frem – især i udlandet. 

Virksomheden Livingly ApS blev etableret i 2008 med det særlige formål at frembringe originale, inspirerende danske designprodukter. I dag designer, producerer og sælger Livingly håndlavede mobiler/uroer, julepynt og lykønskningskort m.m. – for det meste lavet af papir.

Al produktionen foregår lokalt på Fyn og i trekantområdet. Papiret stanses ud på en god gammledags Heidelberg vingeautomat, hvorefter de kører rundt til deres omkring 50 engagerede hjemmearbejdere i området, som samler, limer, syr og pakker produkterne.

Det er rigtig håndlavet design – fuldt ud ‘made in Denmark.’

Livingly Made in Denmark1Opkøb af firma blev startskuddet
Personerne bag Livingly er parret Kent Sejdelin og Louise Helmersen. Louise Helmersen blev uddannet arkitekt og grafisk designer fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 2000. Efter endt uddannelse flyttede hun til Fyn med sin mand, Kent Sejdelin, hvorfra hun har drevet grafisk tegnestue i eget navn siden 2004. Her har hun løst traditionelle grafiske opgaver, såsom logoer, emballagedesign, layout af kataloger mv.

Kent Sejdelin, som har en baggrund inden for afsætning, spurgte ofte Louise, om hun ikke kunne designe noget, han kunne sælge. Det var oplagt at slå pjalterne sammen professionelt, da de ville supplere hinanden godt med hver deres baggrund.

I 2008 bød muligheden sig for, at parret  kunne erhverve kunsthåndværkerfirmaet Anni & Bent Knudsen fra Kolding. Hermed lød startskuddet for Livingly – og med et kæmpestort sortiment at vælge fra og et seriøst løft på emballagesiden relancerede de et udvalg af Anni & Bent Knudsens klassikere. Nogle af modellerne kunne dateres tilbage til 1952, hvor Anni & Bent Knudsen startede deres virke.

Mange kan genkende Anni & Bent Knudsens julepynt fra deres forældres eller bedsteforældres julekasse på loftet, og relanceringen blev taget godt imod. Efterfølgende har Livingly videreudviklet meget på produktsiden – størstedelen fra Louise Helmersens hånd. Parret samarbejder dog også med andre designere.

Stor efterspørgsel fra udlandetLivingly Made in Denmark2
Langt de fleste Livingly produkter bliver eksporteret til udlandet. De primære kunder er designbutikker og kunst- og designmuseer rundt om i verden. Herhjemme i Danmark er Livingly blandt andet repræsenteret i Illums Bolighus, Aaros og Designmuseum Danmark. I udlandet har de blandt andet referencer fra Christian Dior, Louvre, MoMA og Guggenheim.

For at hjælpe de kunder, der ikke bor i nærheden af en forhandler, har Livingly netop lanceret en webshop, hvor alle har mulighed for at anskaffe sig Livinglys produkter.

Aktuel i ny programserie på DR1
Fra den 24. marts kan man i DR’s nye programrække Made in Denmark se Louise Helmersen som den ene af i alt 7 deltagere. Programmet handler om, at de syv deltagere skal afprøve hinandens håndværksfag, hvor de bliver oplært og udfordret i nye materialer og teknikker.

I det ene af programmerne besøger deltagerne Livingly og Louise Helmersens kreative værksted. Her skal Louise introducere de andre i papirfagets mangfoldigheder. Ligeledes bliver Louise i de andre programmer udfordret på sin kreativitet og evne til at sætte sig ind i de andres fag.

Programmet kører de næste par måneder hver tirsdag kl. 20.45 på DR1.

 

Det nye 365DESIGN er netop udkommet! Blev abonnent ved at klikke her
Tilmeld dig nyhedsmailen
Cornator
Rosendahl
Formland
Imm Cologne
Cornator
Cornator
Trendkonference
Kick Off
Skift baggrund
Copyright © 2016 | pej gruppen - scandinavian trend institute | all rights reserved | Bitsovvej 2 | 7400 Herning | Tlf. 97118900 | info @ pejgruppen.dk | CVR-nr. DK-84552828