Det var to bredt smilende iværksættere, som mandag aften tonede frem på skærmen, da de fik tildelt en investeringspræmie på 6 mio. kroner og titlen som vindere af TV2-programmet Vejen til Seier. Nu venter eksport og ny lampekollektion forude.

Det var iværksætterduoen Claus Nielsen og Peter Sørensen, der er stiftere og ejere af designvirksomheden Spring Copenhagen, som mandag aften løb med sejren i TV2-programmet Vejen til Seier. Med titlen som Danmarks bedste iværksættere følger en ny partner og en investering på 6 mio. kroner.

”Det er fuldstændig fantastisk at stå med sejren i Vejen til Seier. Vi har vundet titlen foran 700 andre dygtige danske iværksættere, og vi har fået en kapacitet som Lars Seier om bord i vores virksomhed. Vi er stolte af vores vækst hidtil, men med den ekstra økonomiske kapital kan vi gå i krig på blandt andet nærmarkederne i Skandinavien og Nordeuropa,” fortæller Claus Nielsen om den nye vindertitel i en pressemeddelelse.

Claus Nielsen (tv) og Peter Sørensen (th), stiftere og ejere af Spring Copenhagen. Foto: Spring Copenhagen

Udover en millioninvestering og titlen som Danmarks bedste iværksættere, så får Spring Copenhagen også fornøjelsen af en ny partner. Lars Seier, der står bag TV2-programmet, tiltræder som partner i Spring Copenhagen og forventer, at de i fællesskab kan skabe succes.

”Når jeg investerer, investerer jeg ikke kun i en virksomhed, men også i mennesker. Claus og Peter viste fra begyndelsen drive og gåpåmod – og deres salgstal og iværksætterkompetencer taler for sig selv. Nu træder jeg ind som ligeværdig partner og tilfører kapital, så de kan skabe noget rigtig stort inden for dansk design. Jeg forventer at skabe en bragende iværksættersucces,” siger Lars Seier.

Partner Peter Sørensen er også af den overbevisning, at investeringen skyder virksomheden i den rigtige retning.

”Lars Seier er en af Danmarks mest succesfulde investorer. Det er et gigantisk skulderklap, at han tror på os og Spring Copenhagen. Investeringen spoler nærmest virksomhedens udvikling og vækstplan to-tre år frem i tiden,” siger Peter Sørensen.

 

Planer om eksport og ny produktkategori

For Claus Nielsen og Peter Sørensen betyder investeringen og partnerudvidelsen, at der for alvor bliver sat damp under kedlerne på virksomheden. Millionerne skal – ud over at styrke eksporten – også give ekstra rum til produktudvikling og ekstra kræfter til udvikling af lamper.

”Siden vi startede, har vi haft et ønske om at tilbyde stærke og inspirerende design inden for belysning. Faktisk har vi arbejdet med vores designere på en række ideer i mere end et år, og nu kan vi sætte så meget fart på udviklingen, at vi forventer at lancere de første design til efteråret,” siger Claus Nielsen, der er ansvarlig for Spring Copenhagens produktudvikling.

Spring Copenhagen blev etableret af Claus Nielsen og Peter Sørensen i oktober 2015, hvor de slog igennem med en relancering af peberkværnen Peberfuglen.

Onsdag den 1. maj fejrede makkerparret vindertitlen med et event hos Bahne på Fisketorvet. Her var der mulighed for at møde vinderparret, Lars Seier og de andre finaledeltagere.