Det skandinaviske, millionomsættende brand Muuto giver sig i kast med en ny kategori og lancerer en debutkollektion af havemøbler.

For første gang siden Muuto blev etableret tilbage i 2006, lancerer design- og interiørbrandet nu en kollektion af udendørsmøbler.

Line Steel Series-kollektionen, som blev introduceret under den tyske møbelmesse IMM Cologne i januar 2019, er designet af danske Thomas Bentzen. Ifølge designeren er udtrykket i kollektionens form og design taget afsæt i funktionalitet og kombinationer.

“Linear Steel Series er designet fra idéen om at oversætte et tidløst materiale til et elegant og underspillet udtryk til udendørsbrug, inspireret af kombinationer – kombinationen af linjer, kombinationen af former og kombinationen af materialer,” fortæller designer Thomas Bentzen i en pressemeddelelse og uddyber:

”Designet er defineret af dets skarpe linjer for et moderne, dog stadig tidløs æstetisk udtryk gennem dets detaljer af foldede kanter, halvcirkelformede ben og et mindre gap i overfladen, så vand kan løbe af efter regnfald. Det er gennem disse subtile elementer, at Linear Steel Series oversætter værdierne af elegance, tidløshed og funktionalitet til et moderne udendørsmøbel.”

Den nye kollektion, der er designet i pulverlakeret stål, består af et bord og en bænk, som fås i forskellige størrelser og farver.