I november vil danske iværksættere samles, når prisuddelingen Ivækst løber af stablen. Interiør A/S er, som den første detailbutik nogensinde, nomineret til Ivækstprisen i en helt særlig kategori.

Interiør A/S har vendt det traditionelle billede af en møbelbutik på hovedet og er nomineret til dette års iværksætterprisuddeling Ivækst, som bliver afholdt den 28. november 2016. Det er virksomheden, som den første detailbutik nogensinde, til årets særpris, Årets Digitale Omstilling.

”Med prisen Årets Digitale Omstilling hylder vi en etableret virksomhed, der har trodset deres offline komfortzone og bragt virksomheden ind i den digitale tidsalder ved at digitalisere dele eller hele sin kerneforretning,” skriver teamet bag Ivækst om årets særpris på hjemmesiden Ivækst.dk.

Interiør A/S har siden 1994 været en traditionel møbelbutik, som har haft fokus på service og høj faglighed. Janus Mortensen overtog i 2015 butikken og introducerede en omfattende vækstplan, som indeholdte en cross channel-strategi omkring den nye webshop Interiørshop.dk.

Strategien, som bygger på kombinationen af den fysiske butik og webshop, har åbnet op for nye markeder og forretningsområder samt medført nye ansættelser i en ellers udfordret detailhandel, og det bliver Januar Mortensen og Interiør A/S nu belønnet for.

Øget fokus på digitalisering
Årets særpris kommer i tråd med arrangementet Global Entrepreneurship Week 2016, som har omdrejningspunktet Digitalisering. Ifølge tal fra Erhvervsstyrelsen har Danmark et underskud på over 20 milliarder på e-handelsbalancen. Det skyldes især, at kun hver fjerde danske mindre eller mellemstor virksomhed bruger nettet til mere end det basale, mens 79 procent af danskerne handlede på nettet i 2015. De danske virksomheder går derfor glip af et stort vækstpotentiale, fordi de ikke udnytter de digitale muligheder, og det sætter særprisen Årets Digitale Omstilling i år fokus på.

Prisuddelingens Ivækstpris bliver uddelt i syv forskellige kategorier: Årets Væksteventyrer, Årets Idealist, Årets Kvindelige Iværksætter, Årets Vovehals, Årets unge håb og Årets Jurypris samt særprisen Årets Digitale Omstilling. Se alle nominerede her.