Efter mere end 20 læreringsrige år i pulserende asiatiske storbyer, er designerparret Pernille Storm og Samtantha Drummond rejst over 7.000 kilometer nordpå for at etablere et designstudie på Fyn.

Med fokus på at kombinere minimalisk dansk design med asiatiske indretningstraditioner har danske Pernille Storm og australske Samtantha Drummond gennem de seneste to årtier rejst Asien tynd med det omrejsende indretnings- og designkonsulenthus Habitus. Sammen har designparret blandt andet lavet designløsninger til luksuriøse beboelsesbyggerier og hoteller som Marina Sands Bay i Singapore og Four Season Hotel i Macau i Kina.

Nu har parret taget den lange rejse til Danmark for at etablere Habitus på det skandinaviske marked. Ved at etablere designstudiets hovedkontor på Fyn ønsker designduoen at forene kendskabet til det danske og asiatiske marked og opfylde et behov, som parret mener, der er i Skandinavien.

”Vi besluttede at starte et designstudie op i Danmark, som kunne stå for den kreative udvikling og den mere tekniske del af designprocessen, samtidig med at vi stadig bruger vores team i Asien til produktion og udførsel af projekterne,” forklarer CFO og Managing Partner Pernille Storm i en pressemeddelelse.

Pernille Storm og Samantha Drommond vil dog stadig fortsætte deres arbejde i Asien trods tilflytningen til Danmark. Ifølge parret medfører placeringen af det nye hovedkontor en række fordele, som er gavnligt for både det danske og asiatiske marked.

”Danske designere rammer den æstetik, vi har haft succes med på vores indretningsprojekter i Asien, så vi kan åbne nogle døre for nye danske talenter på det asiatiske marked. Samtidig er det også en stor fordel for vores team i Asien at få input direkte fra inspirationskilden nemlig Danmark og den danske æstetik. Så alt i alt har det vist sig at være et godt koncept at forene kompetencer fra både Danmark og Asien,” fortæller Samantha Drommond.

Udover at forene de skandinaviske og asiatiske kulturelle designtraditioner, så har Pernille Storm og Samantha Drommond også planer om at udvide designløsningerne til den danske hotelbranche. I takt med et stigende antal asiatiske turister tager turen til Danmark, mener designduoen, at danske hoteller i endnu højere grad har et ønske om at tilpasse turisternes efterspørgsel, hvorfor designparrets kompetencer fra begge verdener kan komme i spil.