Efter mere end 75 års erfaring i den danske møbelbranche er FDB Møbler nu klar til at udvide konceptet til udlandet.

Med en vision om at kvalitetsmøbler ikke kun skulle være forbeholdt den elitære klasse i samfundet, besluttede et par unge møbelarkitekter i begyndelsen 1940’erne sig for at udvikle funktionelle møbler i høj kvalitet til overkommelige priser. Møblerne fik navnet FDB Møbler.

Da Coop i 2013 relancerede de såkaldte FDB Møbler, var det med selvsamme idégrundlag – at tilbyde kvalitetsmøbler til demokratiske priser.

Siden relanceringen i 2013 har FDB Møbler fået flere henvendelser fra udlandet, der viser stor interesse for det danske møbeldesign. Det har nu fået koncernen til at udvide konceptet til udlandet.

”Vi har siden vores relancering i 2013 modtaget mange henvendelser fra udenlandske forretninger og arkitekter, men hidtil har vores fulde fokus været på Danmark. Vi har nu udvidet vores team, så vi har ressourcerne til at kigge udenfor Danmarks grænser – uden at det bliver på bekostning af vores fokus i Danmark,” fortæller salgschef for FDB Møbler, Jakob Aaen, til 365DESIGN.

Da FDB Møbler i sin tid blev etableret, var det blandt andet for at gøre oprør mod ideen om, at dansk møbeldesign kun var tilgængeligt for den elitærte forbruger. FDB Møbler er nu klar til at gøre oprør med den selvsamme tankegang, der florerer på de udenlandske markeder.

”Dansk møbeldesign oplever enorm succes i rigtig mange lande i disse år, men vi ser også en tendens til, at dansk møbeldesign i mange lande opleves som elitært og en smule utilgængeligt for den almene forbruger. Dette var netop, hvad FDB Møbler gjorde opstand imod tilbage i 1940’erne i Danmark med ’møbler til folket’, og det er netop, hvad vi anser som vores mission i de nye markeder, vi nu etablerer FDB Møbler i,” forklarer Jakob Aaen.

 

Startskuddet til udlandsrejsen

Det var møbelmessen i Stockholm, som var det sidste skub for FDB Møbler til at påbegynde rejsen til udlandet.

”Stockholm-messen var for alvor startskuddet til vores eksportaktiviteter. Blot en måned efter messen kan vi med stolthed konstatere, at især lande som Tyskland, Frankrig, Finland, Sverige, Norge, Benelux-landene samt Kina, Japan og USA har taget rigtig godt imod os,” forklarer Jakob Aaen, som glæder sig til, at FDB Møbler kan levere kvalitetsmøbler til demokratiske priser til forbrugere i hele verden.

Med respekt og ydmyghed for opgaven påbegynder FDB Møbler rejsen til udenlandske markeder. Selv mener Jakob Aaen, at møbelvirksomheden har nogle unikke muligheder, som skiller FDB Møbler ud fra konkurrenterne.

”Vores store fokus på bæredygtighed og miljøhensyn tiltrækker sig naturligt også stor interesse. Vi kan med stolthed fortælle, at alt det træ, vi anvender i vores produktion, er FSC-certificeret, og at alle vores tekstiler er Oeko-tex certificerede. At vi lykkedes med dette og samtidig kan holde vores priser på et fornuftigt leje, giver os nogle ret unikke muligheder i mange markeder,” forklarer Jakob Aaen, der ser frem til en spændende fremtid for FDB Møbler.