Blandt adskillige studerende på VIA Designs professionsbachelor Furniture Design har pej gruppen indbudt møbeldesigner Mathias Bek til at udstille sit nyskabende designprojekt.

Bag en af pej gruppens aktuelle udstillinger står designstuderende Mathias Bek, der med stolen ‘Uma’ præsenterer innovativt møbeldesign skabt under hans uddannelsesforløb på Hernings designskole, VIA Design.

mathias-bek-1Med en bachelorgrad i Innovation & Business fra Syddansk Universitet påbegyndte Mathias Bek i 2014 sin uddannelse som møbeldesigner. Med en øvet design- og forretningsforståelse tilgodeser designeren både brugerens skiftende brugsbehov og ønske om æstetisk kvalitet.

“For mig handler godt design om at få funktionalitet, innovation og design til at mathias-bek-6gå op i en højere enhed. Design kan være nok så fantastisk i sig selv, men hvis ikke funktionaliteten er til stede for brugeren, hvad er så egentlig det værdifulde?” spørger Mathias Bek og uddyber:

“‘Uma’ er et forsøg på at skabe en minimalistisk, skulpturel og voluminøs stol, hvis størrelse tillader brugeren – eller brugerne – selv at afgøre, hvordan Uma anvendes.”mathias-bek-2

Umas størrelse muliggør således både flere siddepositioner og benyttelse af to personer, og om stolens alsidige anvendelighed fortæller Mathias Bek desuden:

“Stolen Uma og mine øvrige design er til fri fortolkning og er først vellykkede for mig, når brugerne selv tillægger dem værdi.”

For at garantere egne standarder samt egen faglige udvikling tager designeren selv del i designprocessen – fra de indledende skitser til det færdige produkt.
Uma er skabt i efteråret 2015 og desuden fremvist på fagmessen Trends & Traditions i København.