Massiv kritik af Jysk

Tysk tv beskylder dynegiganten Jysk for at presse lønningerne og se skævt til fagligt organiserede medarbejdere.

Den tyske tv-kanal NDR satte i programmet ‘Panorama – Die Reporter’ fokus på Dänisches Bettenlager, der er den virksomhed, der driver Jysks aktiviteter i Tyskland. I programmet udtaler flere tidligere medarbejdere og chefer i både Tyskland og Polen sig kritisk om Dänisches Bettenlager.

En tidligere medarbejder fortæller blandt andet, at der blev set skævt til hende, da hun meldte sig ind i en fagforening og krævede løn efter overenskomsten, mens også flere tidligere praktikanter fortæller, at de er blevet underbetalt for deres arbejde.

Vrede kunder på Facebook
Udsendelsen fik flere vrede tyske kunder til tasterne på Facebook., hvor flere kom af med deres forargelser og spørgsmål på virksomhedens danske side.

De mange henvendelser fik Jysk til at formulere et svar, der konsekvent blev givet til samtlige indlæg på siden:

”TV-udsendelsen var baseret på interviews med en håndfuld tidligere medarbejdere. Men det er ikke et billede, som Dänisches Bettenlager generelt kan genkende i Tyskland, hvor de har mere end 7.000 medarbejdere. Dänisches Bettenlager – og JYSK – kommenterer af princip aldrig på individuelle ansættelser, men vil i stedet bede dem om at henvende sig direkte til Dänische Bettenlager, hvis de har feedback i forbindelse med specifikke oplevelser,” skriver detailgiganten på Facebook-siden.

Kilde: Epn.dk