Snart bliver over 900 kvadratmeter på museet Trapholt til et legetøjsunivers, når udstillingen ’Kay Bojesen – Humøret i dansk design’ åbner. På åbningsdagen for udstillingen udkommer også en ny og omfattende publikation om Kay Bojesen.
Den 13. september 2018 – 10. juni 2019 åbner udstillingen ’Kay Bojesen – Humøret i dansk design’ på Trapholt. Udstillingen dykker ned i historien om manden, der blev kendt for den lille teak-træsabe, og positionerer Kay Bojesen i den historiske samtid samt vores egen nutid.
I dag er efterspørgslen på kreativitet og innovation i kulturen stor. En tendens Kay Bojesen, med sit nysgerrige sind og legende tilgang til livet, var på forkant med. Ud over at være et evigt legebarn kombinerede Kay Bojesen sine kreative sider med et skarpt øje for forretning
”Med Kay Bojesen kan vi bliver klogere på, at flere parallelle måder at arbejde med materialet skaber det originale og relevante resultat. Kay Bojesen sammenlignes i innovationsforskningen med genier som Thomas Edison og Leonardo da Vinci, som på en og samme gang formåede at være åbent legende med blik for udviklingspotentialer og strategisk sans for markedet,” fortæller museumsdirektør Karen Grøn i en pressemeddelelse.
Med sit legetøjsunivers skabte Kay Bojesen international succes. Han var en mand med stærke holdninger til håndværk, teknologi, uddannelse og pædagogik, og hans tilgang til leg gjorde ham til talsmand for kreativitet og pædagogik.
900 kvadratmeter udstilling
Udstillingen på Trapholt iscenesætter den produktion af legetøj, sølv og brugsting, som Kay Bojesen på sine 45 år som selvstændig nåede at have i hænderne. Sara Staunsager, museumsinspektør og kurator på udstillingen, beskriver:
”I arbejdet med udstillingen og scenografien er vi meget inspirerede af Kay Bojesens egen praksis, hvor han så sine udstillinger som legepladser for både børn og voksne. Tusindvis af bøgetræsklodser, et legehus, gyngeheste, grønlandske isbjerge og den afrikanske savanne danner rammen om en totaloplevelse på Trapholt helt i Kay Bojesens ånd.”
Kay Bojesen-udstillingen er skabt i samarbejde med familien Bojesen, private samlere og forskere.