På trods af et tocifret millionresultat leverer dansk møbelvirksomhed stagneret vækst på bundlinjen. Det er dog fortsat investeringer, der sætter aftryk i økonomien.

I sidste regnskabsperiode blev bundlinjen mere end halveret hos Lars Larsen Group-selskabet Bolia. Det skete efter et par år med over 50 mio. kroner på bundlinjen.

Nu løfter møbelgiganten sløret for de første tal fra årsregnskabet for 2018/19, der afsluttes i slutningen af denne uge.

Årsresultatet for 2018/19-regnskabet er stagneret og ender ligesom sidste år på omkring de 23 mio. kroner. Det skriver Børsen.

Lars Lyse oplyste i forbindelse med 2017/18-regnskabet, at halveringen i årsresultatet dengang skyldtes strategiske investeringer. I en kommentar til Børsen fortæller Lars Lyse nu, at investeringerne først rigtigt vil skinne igennem i regnskabet for 2020/21, og at det derfor fortsat er disse investeringer, der præger bundlinjen:

”I vores regnskabsår 2020/21 er det planen, at du skal kunne begynde at se en positiv udvikling på resultatet. Så skal vi høste af de mange investeringer, vi har lavet – i at geare os til at sælge til det professionelle marked og i en ny it-platform. Alene opbygning af nyt it, som vi skal bruge et år på, løbet op i 70 mio. kroner. Store investeringer ses selvfølgelig på bundlinjen.”