Fredagsinspiration: Akustik er mere end lyd

Boligindretning skal være både funktionel, visuelt inspirerende og gerne afspejle, hvem der bor i hjemmet – også når det kommer til lyd. Hårde materialer og store overflader kan medvirke til rumklag og en dårlig lydoplevelse. 365DESIGN har derfor fundet fire design, der kan forbedre akustikken.

 

1 | GamFratesi

Balance

Designduoen GamFratesi har designet en lydabsorberende mobile ud fra en æstetisk og skulpturel tankegang. Med sin organiske form og elementernes komposition skal designet henlede vores tanker til balance i hverdagen. Mobilen kan ydermere anvendes som rumdeler.

Foto: Balance, GamFratesi

 

2 | Ruth Crone Foster

3D Acoustic Panels

Designer Ruth Crone Foster har med dette design skabt et elegant akustisk vægpanel. Designet, der nærmere fremstår som et kunstværk, består af trærelieffer, der er malet i hvide toner, så det ikke er for dominerende i hjemmet. 3D-opbygningen af værket skaber skygger og dybde, som lader beskueren gå på opdagelse.

Foto: 3D Acoustic Panels, Ruth Crone Foster

 

3 | Natural Greenwalls

Mosvæg

Hos Natural Greenwalls er de passionerede omkring bæredygtighed og naturens gavnlige egenskaber. De designer plante- og mosvægge, der forbedrer indeklimaet og akustikken samt bidrager til en helt ny oplevelse af rum.

Foto: Mosvæg, Natural Greenwalls

 

4 | Egetæpper

Rawline Scala

Fordelen ved at indrette sig med tekstiler er, at de skaber en varm og hyggelig stemning i hjemmet og bidrager til en behagelig akustik. Tæppeserien Rawline Scala fra Egetæpper har en fladvævet struktur og er delvist fremstillet af brugte fiskenet, der tilsammen besidder nogle fremragende akustikegenskaber.

Foto: Rawline Scala, Egetæpper