Fredagsinspiration: Bøger som et dekorativt element

Bøger, magasiner og tidsskrifter er nogle fantastiske medier, der kan berige vores verden med ny viden og inspiration. Det er ligeledes nogle medier, der kan fortælle noget om os som mennesker – eller i hvert fald fortælle noget om, hvilke interesser og værdier vi har. Derudover er bøger og magasiner et dekorativt element, og med den rette placering i hjemmet kan de underbygge en ønsket stemning eller fortælling om, hvem der bor hvor. 365DESIGN har fundet fire interiørdesign, der hylder bøger og magasiner som en fast del af indretningen.  

 

1 | Menu

Monuments Magazine Holder

Denne magasinholder fra Menu indeholder et kontrastfuldt forhold mellem det tunge marmor som det bærende element og det massive messing som det bårende. Designets skarpe linjer og arkitektoniske kompositioner er det oplagte valg til en minimalistisk præsentation af dit foretrukne læsestof.

Foto: Monuments magazine holder, Menu

 

2 | Kristina Dam Studio

Curved Side Table

Det lille sidebord fra Kristina Dam Studio har med sit kurvede linjeforløb og organiske formsprog en ekstra opbevaringsfunktion til tidsskrifter og mindre bøger. Udtrykket er moderne og nyt men samtidig klassisk og elegant. Når den ekstra opbevaringsplads ikke benyttes til bøger fremstår bordet næsten som en skulptur i hjemmet.

Foto: Curved side table, Kristina Dam studio

 

3 | Society Of Lifestyle

Story Landscape

Magasinholderen fra Society Of Lifestyle er udført i rattan og fås i farverne sort og natur. Formsprog og materialer henleder tankerne til 70’ernes boheme-agtige udtryk som fyldte i mange af datidens hjem. Designet er et forfriskende pust til nutidens indretning med et aspekt af retro.

Foto: Story landscape, Society of lifestyle

 

4 | Fritz Hansen

Basket

Basket fra Fritz Hansen er et godt eksempel på et design med flere funktioner.  Som navnet indikerer, er produktet en nyfortolkning af den klassiske kurv. Formsproget er let og organisk, og udformningen er praktisk. Det lille møbel passer fint til de fleste hjem og kan nemt flyttes rundt med sit dampbøjede træhåndtag. Et godt alternativ til den klassiske avis- eller magasinholder.

Foto: Basket, Fritz Hansen