Fredagsinspiration: Dæk bordet med dansk design

Et pænt opdækket spisebord danner ofte rammerne for hyggelige og mindeværdige stunder. I denne uge kan du finde inspiration til en moderne borddækning med dansk design.

 

1 | Architectmade

FJ Essence

Det var sansen for organiske former, der i sin tid gjorde Finn Juhl verdensberømt. Tilbage i 1952 tegnede Finn Juhl en håndglaseret porcelænskollektion, som oprindeligt var til Bing & Grøndahl. Kollektionen kom dog aldrig i produktion, men nu 60 år senere er det kalkhvide te-stel sat i produktion af Architectmade.

Foto: Architectmade
2 | House Doctor

Grey Stone

Med en overflade af mat grå glasur og bløde former har House Doctor fremstillet en moderne serie af porcelæn. Grey Stone-kollektionen, som både ved navn og udseende minder om sten, giver middagsbordet kant og kontrast.

Foto: House Doctor
3 | Royal Copenhagen

Musselmalede nyheder

Royal Copenhagen, der er velkendt for sin håndmalede, koboltblå signaturstreg, har lanceret en række forårsnyheder. Heriblandt er den elegante smørskål med det velkendte blomstermotiv tilbage på hylderne.

Foto: Royal Copenhagen
4 | Broste Copenhagen

Nordic Sea

Nordic Sea kollektionen, som kommer fra Broste Copenhagen, skiller sig ud med sine individuelle karakteristika, der opstår under brændingen af keramikken. Serien er af original, håndlavet keramik med glasering af grøn- og blålige nuancer.

Foto: Broste Copenhagen