Fredagsinspiration: Lys over spisestunderne

Vigtig er det med lys, når spisebordet skal anrettes, og maden skal indtages. 365DESIGN har samlet fire danske lampedesign til spisebordet.

1 | Nuura

Apiales

Designeren Sofie Refer har med inspiration fra blomster skabt en fortryllende lysekroneserie. De gyldenfarvede kapper skal forestille blomsterstilke, der fuldendes af de mundblæste glaskupler, som illustrerer blomstens hoved. Serien, Apiales, består af forskellige lampestørrelser med forskellige antal glaskupler. Med sine forskellige størrelser og farver passer Apiales-lampen både over spisebordet og soveværelset.

Foto: Nuura

 

2 | Moebe

Ceramic Pendant

Med organiske formstreger har Moebe skabt et simpel og tidløs lampedesign. Ceramic Pendant er ideel til at hænge over det cirkulære spisebord, hvor den sin praktiske lysende funktion kan sætte rammen for mange hyggelige spisestunder. Med sit minimalistiske udtryk kan lampen sagtens hænges alene eller samspil med flere.

Foto: Moebe

3 | Umage

Asteria

Lampen Asteria, som er designet af Umage, er født i spændingsfeltet mellem design, teknologi og håndværk. Det kommer blandt andet til udtryk ved lampens moderne og minimalistiske visualitet. Med sit enkle design er lampen oplagt til i spisestuen eller køkkenet.

Foto: Umage

 

4 | Society of Lifestyle

Molecular

Med sit næsten skulpturelle look kan Society of Lifestyles Molecular lampe gøre ethvert rum unikt. Udover sin praktiske lyskilde giver lampen nemlig kant og personlighed til indretningen, hvor den selv uden lys i vil uden tvivl vække opsigt.

Foto: Society of Lifestyle