Fredagsinspiration: Stemningsfulde og dekorative julestel

Flere brands har i løbet af de seneste år designet hvert deres unikke julestel, der bringer julestemningen med til bords ved decembers mange sammenkomster.

 

1 | Royal Copenhagen

Stjerne Riflet Jul

Royal Copenhagen har med deres store julestel med alt fra tallerkener og kander til æggebægre og étagére sikret stilfuld julehygge til en hver lejlighed. Stellets motiver, granguirlander, silkesløjfer, hjerter, trommer, kræmmerhuse og englefigurer, er alle inspireret af den danske julefortælling Peters Jul fra 1866.

Foto: Royal Copenhagen

 

2 | Kähler

Hammershøi

Hvert år skaber Hammershøi juleserier, der pynter i et hvert hjem. De mange smukke genstande tæller foruden opsatser, krus og tallerkener også juleophæng. Alle dele er dekoreret med klassiske motiver fra den danske jul, herunder gran, snemænd, sukkerstænger, julekugler og hjerter.

Foto: Kähler

 

3 | Jette Frölich Design

Vinterstjerner

Jette Frölich Design har skabt et enkelt raffineret stel med stjerner spredt mellem paradisæblegrene indrammet af en karakteristisk gylden rand, der går igen på hele serien. Stellet er tiltænkt at kunne bruges hele året og tæller yderligere to dele, en kop og en tallerken, der er lavet specielt til den søde juletid.

Foto: Jette Frölich Design

 

4 | Bjørn Wiinblad

Guirlande Julestel

”Dæk op til romantisk jul med dekadente draperinger,” lyder opfordringen fra Bjørn Wiinblad, der tilbyder et karakteristisk Wiinblad-julestel holdt i de klassiske julefarver rød og guld, som lyser op og skaber stemning ved et hvert julebord.

Foto: Bjørn Wiinblad