Fredagsinspiration: Taburettens mange muligheder

Taburetten er en af de ældste møbeldesign, vi kender til. Alligevel er det lille møbel aldrig gået af mode – med god grund. Taburetten har nemlig mange funktioner og fås i mange forskellige afskygninger. 365DESIGN har fundet fire bud på det lille, funktionelle møbel.

 

1 | Form & Refine

Angle Stool

Den nyligt etablerede designvirksomhed Form & Refine har designet en funktionel taburet med mange fine detaljer. Angle Stool er udarbejdet i eg med messing og læder detaljer, og taburettens udformning gør det muligt at folde den sammen og hænge den op på en væg, når den ekstra siddeplads ikke er nødvendig.

Foto: Form & Refine, Angle Stool
2 | Kristina Dam Studio

Japanese Dining Stool

Taburetten fra Kristina Dam Studio trækker tydelig inspiration fra både japansk minimalisme og dansk designtradition. Med sit stærkt arkitektoniske og grafiske formsprog kan taburetten nemt anvendes som både natbord i soveværelset, sidebord i stuen eller dekorativ piedestal.

Foto: Kristina Dam Studio, Japanese Dining Stool
3 | Skagerak

Vent Stool

Taburetten Vent har med sin slanke, sorte stålramme og sæde flettet i papirsnor et elegant og klassisk udtryk. Taburetten er oprindeligt designet til at tilbyde museumsgæster en siddeplads, når et kunstværk skal observeres. Deraf kommer navnet Vent.

Foto: Skagerak, Vent Stool
4 | Hay

Revolver Bar Stool

Med sit grafiske udtryk og et sæde der kan rotere 360 grader, imødekommer taburetten fra Hay et alsidigt og funktionelt behov i indretningen. Taburettens mulighed for rotation er belejlig i sociale sammenhænge, når du sidder omkring et bord.

Foto: Hay, Revolver Bar Stool