Fredagsinspiration: Tidløse lænestole

Lænestolen er næsten et uundværligt element i boligen, som ikke nødvendigvis kun tilhører stuen. 365DESIGN har fundet fire tidløse læne- og loungestole, som kan komplimentere flere af boligens rum.

 

1 | &Tradition 

Little Petra

Lænestolen Little Petra blev i sin tid tegnet af arkitekt Viggo Boesen tilbage i 1938. I dag lanceres stolen af &Tradition. Little Petra er overraskende lille, hvilket gør, at den med sin størrelse og tidløse design passer ind i de fleste rum i boligen.

Foto: &Tradition

 

2 | Hans J. Wegner

CH25

CH25-lænestolen er et værk af danske Hans J. Wegner fra 1950. Ved hjælp af massivt egetræ og et sæde flettet af papirgarn har designeren skabt et stykke tidløs og komfortabelt design uden sidestykke.

Foto: Carl Hansen & Søn

 

3 | Normann Copenhagen

Swell 

Med sin buttede form og med et sæde, ryg- og armlæn fyldt med HR 35 koldskum kan Normann Copenhagens Swell lænestol ikke andet end at indbyde til afslappende stunder. Lænestolen, som er en del af møbelserien Swell, kan du selv være med til at designe med eget valg af farve og stof.

Foto: Horne

4 | Muuto

Fiber Lounge Chair

Med sit lette, afslappende og enkle udtryk passer Muutos Fiber Lounge Chair ind i de fleste af boligens rum heriblandt for eksempel soveværelset, kontoret eller stuen. Fiber Lounge stolens skal er fremstillet på en innovativ måde af en kombination mellem træ og plastik.

Foto: Muuto