Danske designere sætter fokus på, hvordan design kan gøre en forskel i hverdagen med deres bud på smukke og funktionelle løsninger.

Nu er det igen tid til at danske designere skal konkurrere om at vinde Danmarks nationale designpris.

I alt vil 46 designløsninger i 12 forskellige kategorier blive vurderet og bedømt over det næste stykke tid, indtil vinderen bliver offentliggjort ved Danish Design Award-uddelingen den 9. juni 2022.

Selvom løsningerne falder i forskellige kategorier, er fællesnævneren dog, at alle finalister tegner et billede af, hvad der sker inden for design netop nu, hvad enten det gælder virksomheder, uddannelsesområdet eller i samfundet som helhed.

Løsningerne er mange. De spænder vidt og et udsnit går fra et bud på ladestation til ultrahurtig opladning af elbiler og udendørsmøbler til en app, der kan fremme kommunikationen i familier med høreproblemer.

Juryformand Mikkel Jespersen fortæller på deres eget medie:

”I år afspejler finalisterne enkle og smukke løsninger på både hverdagsproblemer og globale udfordringer. Finalistløsningerne understreger, at design virkelig kan gøre en forskel – og det fortjener en fejring.”

Finalisterne er udvalgt af en international jury, som består af eksperter inden for design, innovation, teknologi og bæredygtighed.

 

Design- og møbelvirksomheder i finalefeltet

Flere brands og møbelvirksomheder er at finde mellem finalisterne i feltet.

Her ses blandt andre The Scarcity Table, som er produceret udelukkende af genbrugsprodukter og med en bæredygtig tanke in mente. De benytter blandt andet rester fra gulvindustrien til produktion af deres borde kombineret med andet restaffald.

Derudover ser vi også A1-lampen, som er designet og produceret udelukkende af et enkelt stykke papir, foldet, så det kan stå, og så det spreder lyset på en blød og behagelig måde.

Moebe-sengen er eco-labeled og er designet til at holde i en livstid og i alle livets faser.

Se alle finalisterne her.

Danish Design Award er et samarbejde mellem Dansk Design Center og designbrancheforeningen, Design Denmark, som gennem prisen gerne vil hylde den forskel, design kan gøre for mennesker, virksomheder og vores samfund.

 

Foto: Danish Design Award