IMM Cologne må aflyse grundet pandemien

Trods et forsøg på at skabe en tilpasset version må den tyske stormesse se sig nødsaget til at aflyse 2021-udgaven.

Konsekvenserne af den verdensomspændende pandemi er uforudsigelige. Det må den tyske messe IMM Cologne nu sande. I september bekræftede arrangøren Koelnmesse, at messerne i Frankfurt – herunder IMM Cologne – fastholdt datoerne for sine messer i starten af 2021.

I oktober måtte IMM Cologne dog modificere messen på grund af udfordringer med høj økonomisk risiko, sikkerheden for både medarbejdere og besøgende, længden på messen og usikkerhed om antallet af besøgende. Det resulterede i en såkaldt ’special edition’ af messen blandt andet med færre messedage og lancering af den digitale platform imm@home.

Nu må IMM Cologne dog sande, at det ikke bliver muligt at sikre afholdelsen. Det oplyser messen i en pressemeddelelse.

”Vi har været nødt til at se virkeligheden i øjnene, selv om den er smertefuld. På grund af den meget dynamiske måde, hvorpå ting udvikler sig lige nu, var usikkerheden blandt vores udstillere og besøgende bare for stor. Denne beslutning er rettet mod interiørindustrien og er taget i tæt samråd med vores konceptuelle sponsor, VDM (Association of the German Furniture Industry), samt vores udstillere og partnere,” siger Gerald Böse, adm. direktør for Koelnmesse, og tilføjer:

”Fordi konceptet til specialudgaven af messen var baseret på, at offline- og onlineformaterne var tæt forbundne og gensidigt afhængige, ville ikke engang en ren digital begivenhed give mening under disse omstændigheder.”

Hele teamet bag messen er skuffet over aflysningen, men ser nu positivt fremad. Forberedelserne til IMM Cologne 2022 er allerede påbegyndt. Messen afholdes fra den 19. til den 23. januar 2022.

Foto: IMM Cologne