Under Formland Spring 2019 vil fagkonkurrencerne Årets Kok og Årets Tjener blive afholdt. Et udvidet samarbejde mellem MCH Messecenter Herning og brancheforeningen Horesta skal byde flere besøgende fra hotel- og restaurationsbranchen velkommen. 

Som noget helt nyt byder interiør– og designmessen Formland gastronomiens verden indenfor ved næste afholdelse af messen den 31. januar til 3. februar 2019. Under messen vil fagkonkurrencerne Årets Kok, Årets Tjener, Årets Kokkeelev, Årets Tjenerelev og Årets Receptionist bliver afholdt. Det nye tiltag er et resultat af et udvidet samarbejde mellem brancheforeninge Horesta og MCH Messecenter Herning.

Fagkonkurrencerne arrangeres af Horesta, og de betragtes som danmarksmesterskaberne inden for de respektive kategorier. Flere prominente Michelin-kokke har tidligere vundet Årets Kok, blandt andet Rasmus Kofoed og Søren Ledet (Geranium) samt Torsten Vildgaard (Noma), og de besøgende på Formland kan derfor se frem til at opleve Danmarks allerbedste gastronomiske stjerner.

Gastronomi i en ramme af dansk design
Senest blev fagkonkurrencerne afholdt på fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning, og her skal konkurrencerne fortsat afholdes i lige år. For Horesta er det nye samarbejde med Formland et oplagt match mellem æstetik og gastronomi.

“Det er første gang, vi får mulighed for at blive en del af Formland, og det ser vi frem til. For Horesta er det oplagt at tænke dansk gastronomi ind i en ramme af dansk design. Både gastronomi og design handler om innovation og æstetik og om at skabe unikke oplevelser. Desuden er både dansk design og dansk gastronomi internationalt anerkendte,” udtaler Katia K. Østergaard, adm. direktør for Horesta, i en pressemeddelelse.

Ifølge projektchef i MCH Messecenter Herning, Henriette Træholt, er hotel-, restaurant- og cafébranchen allerede stærkt repræsenteret på besøgssiden på Formland, ligesom flere af udstillerne er tilknyttet disse brancher. At byde gastronomiens stjerner velkommen på Formland vil være med til at øge antallet af de besøgende fra hotel-, restaurant- og cafébranchen yderligere til gavn for messens mange udstillere.

Fagkonkurrencerne vil blive afholdt i Hal E, som vil byde på en nyt setup, hvor etablerede udstillere, iværksættere i Creators Community og Horesta vil fylde hallen.