I sidste uge blev Møbelmessen Skandinavien afviklet i Fredericia. Messen får ros for atmosfære, og har i år mærket en stigning i besøgsantallet. 365DESIGN besøgte messen og fik en snak både med de to møbelbrands Haslev og Raun, og efterfølgende med messearrangør Esben Veng-Christensen.

Møbelmessen Skandinavien løb i sidste uge af stablen for niende gang fra den 7.-9. november i Fredericia. 365DESIGN besøgte messen og fik en snak med de to møbelbrands Haslev og Raun, der begge er udstillere på messen, og efterfølgende også med messearrangør Esben Veng-Christensen.

Til trods for en formel beklædning blandt messens udstillere og besøgende, emmer stemningen på Møbelmessen Skandinavien af hygge og en afslappet tone, der bærer præg af, at udstillere og besøgende kender hinanden. Den gode stemning understøttes af messens loungeområde, og messen får blandt andet ros for sin service og atmosfære.

Møbelmessen Skandinaven er en B2B-messe, hvor fokus er på salg til kæder og selvstændige møbelbutikker. Blandt de udstillede produkter ses især en overvægt af stole, sofaer samt plankeborde rundt om på messestandene.

På årets messe kunne 56 udstillere besøges på messen, som ifølge messearrangør Esben Veng-Christensen var en lille nedgang i forhold til tidligere, men en nedgang, der ikke afspejledes i antallet af besøgende – tværtimod.

Han forklarer, at der har været en stigende interesse for messen, hvor de i år har haft ti procent flere besøgende i forhold til sidste år, og især blandt de branchebesøgende har der være en stigning på hele 27 procent. Branchebesøgende består af potentielle udstillere og folk, der arbejder i branchen. Således lagde 306 butikker og 118 branchebesøgende vejen forbi Møbelmessen Skandinavien.

”Vi er glade for at se folk fra branchen, som ikke køber ind eller udstiller, for det kan jo være potentielle fremtidige udstillere,” siger Esben Veng-Christensen.

På messen ses der mange velklædte, modne mænd i jakkesæt, der præger messeatmosfæren i en professionel retning. Mellem de danske samtaler, kan der på gangene også både høres svensk og norsk tale.

Den stigende interesse kan ifølge Esben Veng-Christensen skyldes flere ting. Blandt andet flytning af messen fra Vejle til Fredericia.

”Vi tror på, vi har gjort et godt bytte fra Vejle til Fredericia. Ikke fordi vi ikke var utilfredse med Vejle, men der var nogle pladsmæssige begrænsninger, så Fredericia tilbyder os bedre forhold for alle og er en mere direkte professionel udstillingshal. Det har givet lidt mere bevågenhed,” fortæller han til 365DESIGN.

”Der er også reklameret mere for messen i år gennem flere kanaler. Vores nye tiltag, som vi var nødt til at udskyde, har også skabt ekstra bevågenhed fra branchen, især fra de branchebesøgende, fordi de er blevet opmærksomme på, at vores messe afholdes,” beskriver han.

Læs også: Møbelmesse må aflyse nyt tiltag

Esben Veng-Christens bemærker også et øget antal besøgende netbutikker. Netbutikkerne er på fremmarch, men de benytter sig stadig af fysiske butikker, for at give deres kunder en bedre fornemmelse af de online-udbudte produkter.

Haslev møder de helt rigtige på messen

365DESIGN talte på messen med Nils Hundevad Knudsen, CEO for Haslev Møbelsnederi. Virksomheden har i eksisteret i 60 år og har specialiseret sig i at kombinere moderne teknikker med traditionelt håndværk inden for træ. Virksomhedens produkter tilpasses kundernes individuelle behov både inden for overflader, mål og faconer. På nuværende tidspunkt har Haslev Møbelsnedkeri fabrikker i Haslev og Durup, men inden for nærmeste fremtid skal fabrikken i Durup udvides, og fabrikken i Haslev skal nedlægges.

Nils Hundevad Knudsen fortæller til 365DESIGN, at det for dem er en god oplevelse at være udstiller på messen, hvor han mener, at det er de helt rigtige folk fra branchen, som han møder. Virksomheden henvender sig primært til kæder og uafhængige butikker, hvor Bo Design, Idemøbler og Buhl Jensens Bolighus er blandt virksomhedens forhandlere.

Raun præsenterer stor flydersofa

På messen snakkede 365DESIGN også med sofavirksomheden Raun. Virksomheden blev stiftet af Michael Raun, men virksomheden blev for fire måneder siden opkøbt af møbelvirksomheden Stouby Furniture. Stouby overtog 70 procent af Raun i 2014, men i sommeren 2018 overtog Stouby Furniture den sidste andel af Raun.

Med på Møbelmessen Skandinavien havde Raun sin store flydersofa, Retreat, som er en modulopbygget sofa. Grundet sin massive størrelse, enkle linjer og lyse materiale stod Retreat-sofaen ekstra ud blandt messens mange produkter. Hos Raun var de også tilfredse som udstillere på Møbelmessen Skandinavien, men mente dog, at messen godt kunne trænge til et frisk pust og noget fornyelse. De synes, at messen var godt sat sammen, og at stemningen og atmosfæren var god.