Danske iværksættere på Formex

På årets Formex-messe i Stockholm giver et nyt iværksætterkoncept 20 nøje udvalgte danske iværksættere rig mulighed for at tilegne sig international erfaring og netværk.

Den internationale messe Formex har i år valgt at gøre plads til 70 nordiske iværksættere gennem det nye iværksætterkoncept Nordic Buzz – heriblandt 20 danske. Iværksætterkonceptet skal sikre iværksætterne værdifuld feedback og et stort netværk på tværs af landegrænserne.

Det er den danske virksomhed Lifestyle og Design Cluster, som står bag konceptet Nordic Buzz. Sidste år blev iværksætterprojektet lanceret, så Betina Simonsen, direktør hos Liftstyle og Design Cluster og resten af virksomheden, tager nu erfaringerne med til et af Nordens største mødesteder for design- og interiørbranchen.

”Hvis nordiske iværksættere skal opnå succes på et konkurrencefyldt marked, kræver det, at de fra start har et globalt tankesæt, hvor Norden er deres hjemmemarked. Det hjælper Nordic Buzz dem med at udvikle,” siger Betina Simonsen, i en pressemeddelelse og uddyber:

”Vores erfaringer fra sidste år viser, at projektet modner deltagerne til at arbejde internationalt, fordi de får den feedback, som er nødvendig for at blive guidet på rette vej og være skarpe til at afkode kunder og forbrugere.”

Nøje udvalgte danskere
Ud af de 70 skandinaviske iværksættere, der får lov at udstille produkter og koncepter på messen, er 20 danske. De er nøje udvalgt og kommer til at repræsentere en stolt, dansk tradition med fokus på bæredygtigt design.

”Vi har udvalgt de danske deltagere, fordi det sikrer, at udstillerne rammer den helt rigtige Nordic Buzz-dna. Det er allesammen iværksættere, som har en helt særlig fornemmelse for funktionalitet, æstetik og bæredygtigt design,” fortæller Annette Spicker om udvælgelsen af årets danske iværksætterskare.

Nogle af de heldige danskere, der i slutningen af august tager til Stockholm er iværksætterne, der står bag designvirksomheden By Löwenstein og møbel- og designvirksomheden By Dane. De kommer på Formex-messen med deres bud på, hvordan man henholdsvis kan nytænke det traditionelle spisestel og kombinere flere forskellige funktioner i ét og samme stuemøbel.