Nordstil afvikles alligevel i 2020

Først blev den tyske design- og interørmesse aflyst grundet Covid-19. Nu har myndighederne i Hamborg givet grønt lys til, at Nordstil alligevel kan afholdes, men på nye datoer.

Mange messer og brancheevents har grundet coronakrisen været nødsaget til at udskyde eller ligefrem aflyse. Det samme gjorde sig gældende for den tyske design- og interiørmesse Nordstil, som i april måtte aflyse den planlagte sommermesse.

Pandemien er nu kommet under kontrol i Tyskland, og myndighederne i Hamborg har derfor givet Nordstil lov til at blive afviklet på nye datoer og under et fastlagt sikkerheds- og hygiejnekoncept. Messen vil derfor blive afholdt fra den 5. til den 7. september 2020.

”I hele beslutningsprocessen var Nordstil-teamet i tæt kontakt med fagforeninger og udstillere. Den positive feedback på den endelige beslutning til fordel for Nordstil viser branchens store efterspørgsel efter at afgive ordrer efter måneder med annullering af messer og især at skabe nye kontakter igen gennem personlig interaktion,” lyder det fra Philipp Ferger, Group Show Director hos Nordstil og Tendence, i en pressemeddelelse.

Selv om Nordstil har fået grønt lys til afholdelse af i september, bliver messen ikke afviklet helt som vanligt. På grund af Covid-19 bliver der denne gang ikke afholdt foredrag, events og lignende under messen.

Tendence rykkes ikke
Søstermessen Tendence, som også måtte opgive afholdelse denne sommer, vil fortsat være udskudt til sommeren 2021. Her vil messen blive afholdt tidsmæssigt tæt på den allerførste Frankfurt Fashion Week, hvor modemesserne Premium, Seek og Neonyt som noget nyt rykker fra Berlin til Frankfurt.

Messearrangørerne vurderer, at det er bedst givet ud at lægge alt energien i næste års Tendence fremfor at afholde messen i år. Ifølge messearrangørerne kan synergien mellem Tendence og Frankfurt Fashion Week nemlig skabe de bedste betingelser for relanceringen af begge messer.

”Det er netop af denne grund, at vi har besluttet at lægge al vores energi i denne relancering i stedet for at koncentrere os om en udgave af Tendence i år, som kun delvist er ønsket af sektoren, og som på grund af Corona ville være blevet reduceret betydeligt i omfang,” forklarer Philipp Ferger.

Foto: Nordstil, Messe Frankfurt