Der er fundet 50 finalister, som skal konkurrere om priserne til Danish Design Award. Blandt finalisterne er en markedsplads for børnetøj, et dynamisk kontorlandskab, en musikspillende pude og et fleksibelt modulsystem.

Danish Design Award har offentliggjort finalisterne til den danske designbegivenhed, som hylder de bedste designløsninger og viser, hvordan design kan gøre en forskel i samfundet.

I år blev der indsendt 181 løsninger fra danske designere og virksomheder. Nu har juryen udvalgt 50 finalister, som nu skal kæmpe om priserne ved uddelingsfesten den 28. maj i Industriens Hus i København.

Finalisterne er inddelt i 16 underkategorier, som hver hører under en af de fire hovedkategorier: Business, Individual, Society og Særpriser.

Nedenfor præsenteres én finalist fra hver hovedkategori. Du kan se alle finalisterne på Danish Design Awards hjemmeside: Danish Design Award – finalister 2018.


Business  |  Reshopper

Juryen siger:
De seneste års fokus på bæredygtighed har skabt nye forbrugsmønstre og et behov for tillidsvækkende servicedesign, der gør det attraktivt for private at købe og sælge genbrug. Den platform har Reshopper, som de seneste år har kastet kræfterne efter en international ekspansion. Indtil videre har over 500.000 engagerede brugere i fire lande downloadet appen, så vejen er banet for, at konceptet kan nå i mål med ambitionen om at blive verdens største markedsplads for børnefamilier.

 

Individual  |  OT Landscape

Juryen siger:
Moderne vidensarbejde har skabt et behov for at nytænke arbejdspladsen, så indretningen på én og samme tid tilgodeser samspil og dynamik og fordybelse og koncentration. OT Landscape er med sine skrå vinkler mere varieret og fleksibelt end andre modulsystemer. Her er brugeren medtænkt langt ned i detaljen, så der både er taget højde for akustik, privatliv og muligheden for vidensdeling. Et gennemført og appellerende bud på et åbent kontorlandskab, designet for mennesker.

 

Society  |  Inmu 

Juryen siger:
En højteknologisk designløsning til et specialiseret område, forklædt som en lækker pude i kvalitetsmaterialer. Sådan fremstår den musikspillende pude Inmu, som henvender sig til en målgruppe, der ofte lades i stikken, fordi de ikke kan tale deres egen sag. Puden taler til brugeren gennem musik, som her behandles som andet end hifi og teknik. Det varme, bløde udtryk og den sansestimulerende overflade har en stærk appeal, som vækker følelser og virker afstressende.

 

Særpriser  |  Giulia Pesce og Ruggero Bastita

Juryen siger:
Hvordan gør man institutionelle rammer hjemlige? Det spørgsmål er centralt, når man indretter væresteder for mennesker, der i en periode må være uden eget hjem. Giulia Pesce og Ruggero Bastita er nomineret for et fleksibelt og veludført modulsystem, som sætter mennesket i centrum. Projektet er et inkluderende og funktionelt bud på et opholds- og sovested, som giver brugerne mulighed for at opleve intimitet og værdige rammer, mens de befinder sig i transit.


Danish Design Award foregår i et samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design Denmark.