Kvadrat lancerer kollektion i samarbejde med Raf Simons

Den danske tekstilvirksomhed Kvadrat har netop lanceret en kollektion bestående af tekstiler og interiørtilbehør lavet i samarbejde med den anerkendte modedesigner Raf Simons.

Kvadrat og Raf Simons er gået sammen om en ny interiørkollektion bestående af tekstiler, puder og plaider. Kollektionen bærer tydeligt præg af den belgiske modedesigners medvirken; den innovative sammensætning af farver og materialer, som Raf Simons er anerkendt for i modebranchen, er kendetegnende for den nye serie.

Inspirationen til tekstilkollektionen er fundet i møbeldesignere fra det 20. århundrede – eksempelvis Jean Royére, Pierre Jeanneret, Finn Juhl og Hans Wegner.

Det kommer blandt andet til udtryk i det strukturvævede design, Raf Simons bruger som et alternativ til de flade, vævede tekstiler, der ofte anvendes til møbler i dag. Med det strukturvævede design opnår han en nærmest skulpturel kvalitet og et nyt taktilt udtryk, fremgår det af en pressemeddelelse til 365 Design.

Multifunktionelle tekstiler
Raf Simons, der har en stor interesse for møbler og indretning og en baggrund inden for industrielt design, er begejstret for at kunne lancere sit første personlige bidrag til møbelverdenen.

Om tekstilerne fortæller han, at man venter på input fra møbeldesignerne. Kvadrat og Raf Simons har ikke indflydelse på, hvilke design tekstilerne vil blive anvendt til. ”Vi forsøger at lade tingene være meget åbne. Disse tekstiler skal være multifunktionelle,” lyder udtalelsen fra Raf Simons i pressemeddelelsen.

Krydsede veje blev startskuddet
Samarbejdet mellem Kvadrat og Raf Simons havde allerede sin spæde start, da Raf Simons søgte efter uldtekstiler med intense farver til sine kollektioner for Jil Sander.

Denne søgen blev den belgiske designers første møde med den danske tekstilvirksomhed, og produkterne imponerede ham i en sådan grad, at han besluttede at anvende dem i hans A/W 20111 kollektion.

Senere tog adm. direktør i Kvadrat, Anders Byriel, kontakt til Raf Simons efter at have hørt om hans brug af virksomhedens tekstiler hos Jil Sander. Dengang uden at ane, hvor stærke bånd modedesigneren har til både arkitektur og møbeldesign.

Kollektionen fik allerede i januar sin uannoncerede lancering, da udvalgte tekstiler fra serien blev brugt i Raf Simons anerkendte herretøjskollektion for A/W 2014, som er designet i samarbejde med kunstneren Sterling Ruby.