Louis Poulsen tilbage på danske hænder

Den danske kapitalfond Polaris køber selskabet bag PH-lamperne ud af kriseramt italiensk koncern for 700 mio. kr. Med det nye ejerskab er der planer om at puste nyt liv i de ikoniske lamper fra Louis Poulsen.

Tendensen er for tiden, at danske virksomheder ryger på udenlandske hænder. Den strøm går kapitalfonden Polaris nu imod ved at trække ejerskabet af danske Louis Poulsen retur til Danmark. Polaris køber lampevirksomheden ud af den skrantende italienske belysningskoncern Targetti Sankey.

Nyt ejerskab var længe ventet
Der skal investeres millioner af kroner i nye produkter, markedsføring og ekspansion, efter at Targetti Sankey gennem flere år har drænet overskuddet fra den danske virksomhed.

“Vi har længe set frem til at få en ny ejer. Vi føler, at vi har været begrænset i vores udvikling under Targettis ejerskab. I de senere år har vi stået og ventet i startblokken og har gerne villet noget mere, og vi ser frem til nu at kunne frigøre det potentiale,” fortæller Søren Schøllhammer, der er direktør for Louis Poulsen, til Dagbladet Børsen.

Polaris har før været medejer 
Louis Poulsen er en gammel kending i Polaris. I 2007 solgte Polaris og den en anden ejer lampekoncernen til Targetti, og dengang var salgsprisen 1,25 mia. kr. Parterne vil ikke oplyse værdien af Louis Poulsen ved den kommende handel, men det står klart, at prisen er væsentligt lavere end før finanskrisen.

Ifølge Børsens oplysninger betaler Polaris ca. 700 mio. kr. for Louis Poulsen. Det vil sige, at de køber selskabet til ca. en halv mia. kr. mindre end de solgte det for i 2007.

Bedre lys på vej
Planen fremad er klar: “Vi skal indhente det efterslæb, der er opstået under de sidste syv år ejerskab. Vi ser det som en fantastisk, dansk kvalitetsvirksomhed, som har brug for mere næring, og så er der ny vækst at hente. Vi skal have helt klart have løftet toplinjen. Og så er jokeren, om vi også kan få lidt konjunkturmæssig medvind på et tidspunkt,” siger Allan Bach Pedersen, partner i Polaris.

Han peger på, at Louis Poulsen skal fokusere på kerneforretningen, som er designlamper til private forbrugere samt professionelle belysningsløsninger.

Polaris oplyser ikke, hvad den økonomiske målsætning er for ejerskabet. Men både kapitalfonden og virksomheden drømmer om at nå en milliardomsætning. Det vil kræve store investeringer, erkender de.

 

Kilde: Dagbladet Børsen