Mange af nutidens etablerede designere har fået kickstartet deres karriere hos Young Designers – Formex’ platform for unge, ikke-etablerede designere. Læs om tre talenter, som udstiller deres produkter på forårsudgaven af Formex.

På Young Designers kan unge designere udstille produkter, der endnu ikke er sat i produktion af en etableret virksomhed.

På messens forårsudgave, som finder sted den 14.-17. januar, vil blandt andre Eduard Accessories, Múk og Maria Sandberg Textiles for første gang være præsenteret.

Cecilia Eduard er arkitekt og arbejder i Göteborg. Hun er hjernen og hjertet bag Eduard Accessories, der designer tasker og tilbehør inspireret af svensk håndværk og byggeskik. Hendes første kollektion med titlen Birkebark er en moderne fortolkning af traditionel nordisk fletning af birk, som hun selv har skabt i hånden.

Múk blev startet i 2012 af Mattias Chris Anderson og Patrick Iu. De arbejder primært med belysning, møbler og dagligdagsprodukter. Múk er inspireret af fremstillingsmetoder og hvordan forskellige materialer kan anvendes i en ny kontekst. Produkterne dannes derfor i mødet mellem forskellige materialer. De unge designere udnytter deres ekspertise i møbelkunst og interaktionsdesign og kombinerer den med produktdesign.

Maria Sandberg er uddannet tekstildesigner fra School of Textiles og HDK, Göteborgs Universitet. Hun har arbejdet med håndknyttede og vævede tæpper i Indien og designet en tæppekollektion for Åhléns. Inspirationen finder hun i gamle håndværksteknikker, orientalske tæpper, økologi og videnskab. På Young Designers viser Maria Sandberg blandt andet tæppet Antarctica-Arctica fremstillet af 100 procent svensk uld.

Lisa Bengtsson, Malin Lundmark, Shape For You, Sophia Hagelin, Sebastian Kjersén, Kristoffer Fagerström, Simon Key Bertman og Johan Lindsten er eksempler på nogle af nutidens etablerede designere, der startede deres karriere på Young Designers.

Ved siden af Young Designers kan man i år finde Next Step, som er for de udstillere, der er kommet lidt længere i etableringsfasen.

Young Designers arrangeres i år for 14. gang og Next Step for tiende gang.

Se de andre unge designere, som udstiller, her