Tusindvis af erhvervsdrivende, der tilbyder betaling med MobilePay, er ramt af en ny prismodel. Få overblikket over de nye gebyrer her.

Den 1. oktober 2023 trådte en ny prismodel i kraft for virksomheder, der tilbyder betaling med MobilePay. Fremover får betalingstjenesten 0,99 procent af hver transaktion, skriver DR. Indtil nu har det været sådan, at virksomhederne har betalt oprettelsesgebyr, månedsgebyr og forskellige transaktionsgebyrer, der har været baseret på virksomhedens antal af transaktioner.

Hvad sker der med gebyrerne?

  • Fra 1. oktober træder MobilePays nye gebyrer i kraft for erhvervsdrivende, der bruger løsningen MyShop i deres butikker.
  • Hidtil har en transaktion på MyShop kostet højst 0,75 kroner og ned til 0,30 kroner i gebyr – afhængig af antallet af transaktioner, som en virksomhed har årligt. Derudover har der været en månedlig betaling på 49 kroner.
  • Det nye gebyr hænger sammen på en lidt anden måde. Her skal erhvervskunderne betale ét gebyr på 0,99 procent af varens pris. Til gengæld skal de ikke længere betale de andre gebyrer – heller ikke ved oprettelse, oplyser MobilePay.

Nye priser bekymrer virksomhederne
Tiltaget har skabt stor bekymring hos erhvervsdrivende, der frygter, at MobilePay kommer til at tage en for stor bid af kagen.

Brancheorganisationen for små og mellemstore virksomheder, SMVdanmark, har efter eget udsagn fået “voldsomt mange henvendelser” fra erhvervsdrivende:

“Problemet er, at for nogle små virksomheder, så betyder det op til en tidobling af de udgifter, de i dag har ved brug af MobilePay,” siger direktør i SMVdanmark, Jesper Beinov til DR.

Ifølge MobilePay, så bliver det nye gebyr måske dyrere for nogen – men billigere for de erhvervsdrivende, der kun har få transaktioner hvert år.

Foto: Unsplash