I efteråret 2018 kan videbegærlige designere se frem til at kunne tage en splinterny erhvervskandidatuddannelse og opgradere CV’et på Designskolen Kolding.

Til september 2018 kan landets designstuderende supplere en bachelor i design med en kandidatuddannelse på Designskolen Kolding – samtidig med, at de er ude i erhvervslivet.

”Det er en win-win både for de studerende og for erhvervslivet,” udtaler rektor for Designskolen Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, i en pressemeddelelse.

Den nye uddannelse har til formål at skabe en tættere relation mellem uddannelsesområdet og erhvervslivet.

”Den nye ordning er helt i tråd med Designskolen Koldings arbejde for at knytte uddannelsen tætter til det omgivende samfund. Den betyder nemlig, at vi nu kan optage studerende, der i forvejen har tilknytning til arbejdsmarkedet, og det skaber ikke bare mere fleksibilitet for den enkelte studerende, men sikrer også et kontinuerligt flow af viden og kompetencer mellem erhverv og uddannelsen på Designskolen Kolding,” tilføjer Elsebeth Gerner Nielsen.

Den nye erhvervskandidatuddannelse er tilrettelagt således, at man arbejder sideløbende med studiet. Uddannelsen har samme indhold som en toårig kandidatuddannelse, men strækker sig over fire år.

Hvem kan søge?
Ansøgeren skal opfylde de faglige adgangskrav – det vil sige adgangskrav, der også gælder for andre kandidatuddannelser. Ansøgeren skal være ansat i en virksomhed i minimum 25 timer om ugen, være selvstændig eller iværksætter.