Endnu en gang kan Jysk Group fremvise et regnskab præget af milliardrekorder på flere nøgleposter trods store investeringer i blandt andet åbning af 139 nye butikker på verdensplan.

Endnu en gang slår Jysk Group omsætningsrekord. Det viser koncernens nyligt offentliggjorte regnskab for regnskabsåret 2017/18. Omsætningen er i 2017/18 steget til 26,6 mia. kroner mod 24,9 mia. kroner i 2016/17.

På driften (EBIT) er der ligeledes rekorder at finde. Jysk Group har i 2017/18 tjent 3,4 mia. kroner, som er den højeste indtjening for koncernen nogensinde.

”Det er meget tilfredsstillende, at vi endnu engang formår at sætte rekorder i Jysk. Det bekræfter os i, at det fortsat er den rigtige strategi at investere i fysiske butikker, så vi kommer helt tæt på kunderne i alle de lande, hvor Jysk er i dag,” siger Lars Larsen, grundlægger og bestyrelsesformand i Jysk Group, i forbindelse med regnskabet.

Jysk Group ser frem til det kommende regnskabsår, hvor koncernen den 2. april 2019 kan fejre 40-års jubilæum. Jysk Grouo kan ud over at fejre jubilæum også fejre åbning af den første butik i Irland.

”Med butikkerne i Irland får vi sat det sidste flag på europakortet, når det gælder større markeder. Vi har det seneste år set en positiv udvikling i omsætningen i Storbritannien, og vi forventer os meget af det irske marked. Ikke nødvendigvis fra dag ét, men med lidt tålmodighed skal vi nok også få succes i Irland,” siger Lars Larsen.

 

Et år med kraftig ekspansion

Koncernen har i regnskabsåret i alt åbnet 139 butikker og forventer at fortsætte den kraftige ekspansion. Butikkerne i Grækenland, Belgien og Portugal har endnu ikke genereret overskud på bundlinjen, men koncernen modtager positiv respons og regner med stor fremtidig vækst. Størstedelen af de åbnede butikker har Jysk Nordic stået for. Jysk Nordic åbnede i løbet af året 82 nye butikker.

Læs også: Rekordomsætning hos Jysk Nordic

Jysk Group kunne med en lokal franchisepartner i Dubai også fejre at tilføje land nummer 50 til sine markeder.

Ud over åbning af en lang række butikker har Jysk også investeret i udvidelsen af virksomhedens distributionscenter i Uldum i Danmark, ligesom et nyt distributionscenter i Bulgarien forventes at stå klar i 2019. Jysk indleder også jagten på et lager i Ungarn. De store lagre skal være med til sikre, at der kan leveres varer til alle lande.

Samtidig har koncernen investeret i et bedre samspil mellem butikkerne og online. Butikkerne er her et omdrejningspunkt for Jysk, da mange kunder afhenter varer efter at have bestilt dem på nettet.

“I de her onlinetider er vi rigtig glade for, at vi stadig kan få folk til at komme til vores butikker, og vi mener, at vi har den rigtige model for at smelte de fysiske butikker og online sammen,” siger topchefen i Jysk Nordic, Jan Bøgh.

Jysk Group består af Jysk Nordic og af Dänisches Bettenlager. De råder sammenlagt over 2.668 butikker og beskæftiger omkring 23.000 medarbejdere.