Efter tre år som adm. direktør forlader Henrik Clausen posten hos Bang & Olufsen. Firmaet byder nu velkommen til Kristian Teär som ny CEO.

Kristian Teär tiltræder som ny CEO hos den jyske audio- og tv- producent Bang & Olufsen med umiddelbar virkning. Han erstatter den tidligere CEO, Henrik Clausen der har siddet på posten siden 2016. Det skriver Bang & Olufsen i en pressemeddelelse.

Kristian Teär har senest været ansat i det Schweiziske selskab Logitech, hvor han igennem de sidste fire år har været Vice President for EMEA, med ansvar for salg, marketing og distribution af 13 forskellige produktlinjer. Den nye topchef bor således i Schweiz, men flytter snarrest til Danmark.

Kristian Teär kan ydermere trække på relevant erfaring fra tidligere lederstillinger ved henholdsvis Sony Ericsson og BlackBerry.

“Vi ser frem til at byde Kristian Teär velkommen. Kristian har den rigtige profil til at tage Bang & Olufsen videre fra, hvor vi er i dag. Han har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder. Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen,” lyder det fra Ole Andersen, bestyrelsesformand i Bang & Olufsen.

Også Kristian Teär, der er uddannet Master of Science fra The Royal Institute of Technolog, ser frem til det nye samarbejde;

“Jeg har fulgt Bang & Olufsen i mange år og har altid haft stor passion for selskabet og dets produkter. Faktisk ejer jeg selv flere af de ikoniske produkter. Det er et unikt luksus- og livsstilsbrand, som har en særlig arv. Jeg ser meget frem til at indgå i organisationen og samarbejde med teamet og bestyrelsen om at udnytte Bang & Olufsens potentiale.”

De finansielle forventninger til 2019/20 fortsætter uændrede trods udskiftning af virksomhedens adm. direktør.