Vestjyske Fumac er den første møbelproducent i Danmark, som kan erhverve sig med certificeringen EU-Blomsten på hæve-/sænkeborde og udtræksskabe.  

Med en vision om at ville være den bedste møbelproducent til bæredygtige løsninger på det nordiske marked, så er det at blive certificeret med EU-Blomsten uden tvivl et stort skridt på vejen for Fumac.

”Vi arbejder efter ISO 14001 miljøledelsessystemet, indkøber FS- certificeret træ, udarbejder grønt regnskab, genanvender mest muligt og har i det hele taget stor fokus på miljø og bæredygtighed. Derfor er vi ekstra glade og stolte over, at vi nu også kan tilbyde kontormøbler, der er certificeret med EU-Blomsten, og endda er de første i Danmark, der har hæve-/sænkeborde og udtræksskabe, der er certificerede med det officielle europæiske miljømærke. Det viser, at vi er med helt i front, når det handler om at kunne tilbyde kontormøbler, der er blandt de miljømæssigt bedste,” udtaler adm. direktør Per Susgaard i en pressemeddelelse.

Til trods for, at Fumac har stor fokus på miljø og bæredygtighed, og i forvejen overholder alle miljømæssige forskrifter, så var det ikke nemt at få den nye certificering i hus.

”Det har været en lang proces. EU-Blomsten stiller krav til en mængde dokumentation og certifikater, som vi og vores leverandører har måttet bruge lang tid på at fremskaffe, ligesom det kan være en udfordring at forstå det til tider bureaukratiske EU-sprog. Nu er vi i mål, og det giver en god og tryg følelse, at en uvildig tredjepart nu har gennemgået al dokumentationen for de certificerede møbler. Og vi er glade for at kunne leve op til de skrappe miljø- og kemikaliekrav,” siger Per Susgaard.

Fumac har indtil videre fået certificeret hæve-/sænkeborde, reoler og udtræksskabe. Møbelproducenten forventer, at sortimentet af miljømærkede møbler udvides med tiden.