Nets-tal bekræfter øget omsætning i møbelbranchen  

Nets kigger tilbage på corona-året og gør status over udviklingen i omsætningen i forskellige kategorier. ’Byggemarkeder og møbelhandlere’ er blandt topscorerne.

Året 2020 har været helt særligt på mange parametre. Blandt andet er danskernes forbrug blevet kraftigt påvirket af pandemi, nedlukning, ingen udenlandsrejser og mere tid i hjemmet.

Nye tal fra betalingsleverandøren Nets gør status på forbruget 2020. Og trods pandemitider – eller måske på grund af Covid-19 – steg forbruget i perioden juni til december 2020 med 7,3 procent sammenlignet med det historiske gennemsnit.

Ikke overraskende steg onlineforbruget markant med hele 21,5 procent, mens salget i fysiske butikker voksede med 3,5 procent holdt op imod det historiske gennemsnit.

Tallene taler deres tydelige sprog, hvor nogle brancher har klaret sig glimrende, mens andre er gået markant tilbage.

Da pandemien stort set har elimineret muligheden for at bruge penge på udlandsrejser, har flere danskere fået råderum til at indkøbe langvarige forbrugsgoder såsom et nyt spisebord eller et nyt køkken.

Den udvikling bekræfter tallene fra Nets, som viser, at der i kategorien for boligforbedringer og indretning ’Byggemarkeder og møbelforhandlere’ har været en stigning på hele 21 procent i perioden mod det historiske gennemsnit.

Til sammenligning har der – ikke overraskende – været en markant tilbagegang for ’Flyselskaber og rejsebureauer’, der går 82,9 procent tilbage i omsætningen.

 

Markedsudvikling – ændring i omsætning

Juni-december 2020 vs. Historisk gennemsnit

Top

  1. IT, telecom og forbrugerelektronik +29,8 %
  2. Blomsterhandlere + 27,6 %
  3. Byggemarkeder og møbelforhandlere + 21,0 %
  4. Supermarkeder +18,8%
  5. Bagerier + 17,2%

Bund

  1. barer og vinhandlere -15,2%
  2. Underholdning og attraktioner -25,2%
  3. Transportservices -30,8%
  4. Hoteller -31,9%
  5. Flyselskaber og rejsebureauer -82,9%

Foto: Unsplash