Krisetider har sat ekstra skub i genbrugshandlen, og især kvinderne er på udkig efter nye ting til hjemmet. 

Ifølge DBAs Genbrugsindeks 2023 svarer 4 ud af 5 danskere, at de har handlet genbrug inden for det seneste år, hvilket er en stigning fra de seneste år, hvor tallet har lydt på 3 ud af 4.

Genbrugsindekset tager hvert år temperaturen på danskernes genbrugsvaner, og undersøgelsen går på tværs af alle de steder, hvor danskerne handler genbrug – fysiske såvel som online.

”Selvom danskernes øgede genbrugslyst sandsynligvis hænger sammen med noget så alvorligt som krisetider, så er det godt at se, at danskerne endnu en gang slår genbrugsrekord efter et par år, hvor der ikke har været de store udsving. Og meget tyder på, at genbrugshandlen kun vil tage til i styrke de kommende år. Mere end hver fjerde dansker svarer nemlig i Genbrugsindekset, at de forventer at skrue endnu mere op for genbrugshandlen på grund af den økonomiske udvikling,” siger Julie Schoen, der er talsperson i DBA.

Mændene er kommet mere på banen, når det kommer til genbrug det seneste år, men det er stadig kvinderne, der styrer de fleste indkøb til hjemmet. Ifølge Genbrugsindekset består top 10 søgeord blandt kvinder nemlig udelukkende af møbler og ordet ‘gratis’, mens mændene primært søger efter iPhones, lego, brænde og elektronisk gadgets.

Top 10 søgeord blandt kvinder i perioden juli 2022-maj 2023:
Sofa, spisebord, kommode, sofabord, lænestol, gratis, skab, reol, skrivebord, havemøbler

Top 10 søgeord blandt mænd i perioden juli 2022-maj 2023:
iPhone, Lego, brænde, sofa, cykel, gratis, dewalt, makita, Rolex, elcykler

”Det ser ud til, at det er kvinderne, der styrer hjemmet, mens mændene i højere grad går efter gadgets – og så er det dem, der har skaffet brænde under energikrisen,” afslutter Julie Schoen.

Læs hele Genbrugsindekset 2023 her.

Foto: DBA