Foreningen har ledt efter en ny profil til at overtage topposten efter Abelone Varming. Fra den 1. januar 2022 sætter en ny mand sig i direktørstolen med stor erfaring i udviklings- og partnerskabstænkning.

Den 1. november 2021 stoppede den nu forhenværende direktør Abelone Varming på sin post i foreningen Design Denmark.

Hendes afløser er nu fundet, og valget er faldet på den 45-årige Henrik Lübker. Senest har Henrik Lübker været en bærende kraft i udviklingen af det nye H.C. Andersens Hus, der slog dørene op den 30. juni i år.

”Som forening står vi i en unik position til at skabe stærke nationale og internationale partnerskaber mellem design, erhvervsliv, kulturliv og undervisningssektor, der udvikler, løser problemer og skaber nye, bæredygtige fremtider. Det potentiale glæder jeg mig til at indfri i tæt samarbejde med bestyrelsen,” lyder det fra den nye direktør i en pressemeddelelse.

Med sin erfaring og ph.d-grad fra Institut for Litteratur, Kultur og Medier fra Syddansk Universitet i rygsækken tager Henrik Lübker ofte ud og holder foredrag om kreativitet og designprocesser. Derudover har han i en årrække fungeret som censor på design- og kulturstudier ved Syddansk Universitet.

Bestyrelsesforkvinde Lotte Lyngsted Jepsen fortæller, at teamet bag Design Denmark glæder sig til at se, hvor langt Henrik kan bringe foreningen.

”Vi ser det som en styrke, at han er hentet udenfor designbranchen og derfor kan bibringe en ny og forfriskende vinkel på Design Denmark, og de ydelser og den relevans, vi leverer til vores medlemmer,” forklarer hun.

Henrik Lübker tiltræder den 1. januar 2022.

 

Foto: Henrik Lübker