En dansk profil, der blandt andet har fungeret som CEO for Royal Copenhagen, ser frem til at transformere en tysk porcelænsgigant med kurs mod yderligere vækst i fremtiden.

En ’indflydelsesrig forretningsleder’ er blandt andet, hvad porcelænsvirksomheden Rosenthal sætter af fine ord på sin nye direktør.

Danskeren Mads Ryder sætter sig på topposten og er ham, der fremover skal føre Rosenthal GmbH ind i fremtiden.

Mads Ryder har tilbragt det meste af sin karriere i Lego Group som global HR-chef og adm. direktør for Legoland Parks. Fra 2009 til 2013 var han adm. direktør for det danske porcelænsbrand Royal Copenhagen, og senest har han ledet amerikanske Lenox Corporation som adm. direktør. Mads Ryder har desuden været koncernchef hos IC Group.

I sin nye stilling er han klar til at gøre en forskel.

”Rosenthal er et værdifuldt og meget velkendt brand, ligesom Rosenthal GmbH er en populær virksomhed. Det til trods skal Rosenthal nu se en transformerende proces i øjnene for at forblive relevant og succesfuld i fremtiden. Igangsætningen og implementeringen af samme vil blive min opgave, som jeg ser meget frem til at udføre,” udtaler Mads Ryder, som overtager efter Pierluigi Coppo, der trækker sig fra posten.

Med denne udskiftning har Rosenthal nu restruktureret hele topledelsen. I september 2020 blev Tanja-Simone Pigorsch ansat i virksomheden som Managing Director Marketing & Sales, ligesom Carsten W. Hense siden januar 2020 er blevet ansvarlig for operationelle processer særligt inden for produktion og logistik som Chief Operating Officer.

Rosenthal er en global porcelænsproducent, der siden 2009 har været en del af Arcturus Group, som er en af verdens største leverandører af designprodukter.

Foto: Rosenthal