Svane Køkkenet har per 2. maj fået en ny kædedirektør. Hun er hentet direkte fra modeverdenen og skal styrke køkkenvirksomhedens internationale retail- og e-tail.

Cecilia Winther er tiltrådt som kædedirektør i TCM Group-ejede Svane Køkkenet. Hun kommer fra en stilling som CEO for modevirksomheden Coze Aarhus. Derudover viser cv’et også erfaring fra køkkenbranchen med en stilling som salgsdirektør ved Invita.

”Vi har valgt en stærk profil med lederkompetencer fra retail og franchise i Danmark og udlandet. Baggrunden som topleder giver hende de bedste forudsætninger for at lede og udvikle kæden i fremtiden,” siger CEO ved TCM Group A/S, Torben Paulin, der står bag Svane Køkkenet i en pressemeddelelse.

Bæredygtighed og vækst

I Cecilia Winthers tidligere job beskæftigede hun sig med udvikling af bæredygtige produkter og processer inden for blandt andet modebranchen. Disse kompetencer skal også i spil hos Svane Køkkenet, for ifølge den nye kædedirektør kan køkkenbranchen lære fra mode- og interiørindustriens indsats for bæredygtig.

Det andet store fokusområde er internationalt fodfæste for den vestjyske køkkenproducent. Her kan den nytiltrådte direktør igen kan trække på sin erfaring med international retail og e-tail.

”Udfordringen bliver i samarbejde med lederteamet at fortsætte vækststrategien, hvor målet er at øge markedsandelen i Danmark, fortsætte ekspansionen til landsdækkende kæde i Norge og etablering på andre markeder, som vi kigger vi på,” siger Cecilia Winther.

Den første tid på posten skal Cecilia Winther bruge på at besøge køkkenkædens 28 danske butikker samt 12 norske.

 

Foto: Svane Køkkenet