Priserne til dettes års ejerledere bliver lige nu overrakt. I det midt- og vestjyske er prisen i år gået til en møbelmand, der har drevet sin virksomhed fra start-up i 2008 til nu snart at runde en milliardomsætning. 

Gennem de 13 år, som møbelvirksomheden 2-Connect har eksisteret, har det været med stifter, hovedaktionær og direktør Karl-Henrik Lysgaard i spidsen. 

Nu belønnes Karl-Henrik Lysgaard for sin indsats som ejerleder. PwC, Dansk Erhverv og Finans står bag prisen Årets Ejerleder, og her er valget på den regionale vinder i Midt- og Vestjylland i 2021 faldet på Karl-Henrik Lysgaard. 

At det netop er møbeldirektøren, der løber med prise, skyldes, at han med erfaring og dygtighed har drevet 2-Connect fra start-up i 2008 til nu at være en virksomhed på vej mod en milliardomsætning. 

“Karl-Henrik er en ejerleder, der har uvurderlig erfaring og know-how inden for møbelbranchen. Han har over 20 års erfaring og indgående kendskab til de udenlandske markeder. Derudover er Karl-Henrik en ejerleder med ambitioner, og selv om 2-Connect allerede er på markeder i Europa, Australien og Nordamerika, ser han stadig betydelige vækstpotentialer i yderligere eksportmarkeder,” fortæller Poul Spencer Poulsen, partner i PwC i Herning i en pressemeddelelse, og tilføjer:

”Som ejerleder er Karl-Henrik en styrmand, der kender kunder, markeder og medarbejdere. Han har udført stort set alle funktioner i virksomheden, og så har han taget 2-Connect fra ingen ansatte til nu at have 30 lokalt ansatte i Ikast og yderligere over 70 medarbejdere i Asien. Det er meget imponerende.”

 

Runder en milliard i omsætning

2-Connect, der udvikler, producerer og sælger møbler med et skandinavisk design, har de seneste år haft vind i sejlene med stor vækst. 

I seneste regnskab gældende for 2020 indkasserede 2-Connect en bruttofortjeneste på 40,8 mio. kroner og et årsresultat på 14,3 mio. kroner. Går man nogle år tilbage til 2016 sluttede bruttofortjenesten på 15,9 mio. kroner, mens årets resultat endte på 5,6 mio. kroner. 

2021 bliver spået til at slå rekord, og her forventer virksomheden at omsætte for mere en 1 mia. kroner.

“Karl-Henrik Lysgaard er utrolig dygtig til at se muligheder, der kan skabe vækst. Hans evne til at opbygge loyale relationer til kunder og leverandører har særlig høj værdi i en tid, hvor mange virksomheder kæmper med knappe ressourcer og forsinkede leveringstider,” siger Frank Ryslev, regionsdirektør i Nykredit.

 

Foto: Fra overrækkelsen af Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland, Karl-Henrik Lysgaard