Der er udnævnt ny direktør i en dansk virksomhed med speciale i butiksindretning. Den nye CEO er klar med en ambitiøs vækstplan for fremtiden. 

Sean Ammentorp

49-årige Sean Ammentorp overtager direktørstolen ved 2LP. Virksomheden laver totalløsningen inden for butiksinventar og byg og står bag butikker for blandt andet Georg Jensen, Muuto, Magasin, Illum og Ganni.

Den nye CEO kommer fra en baggrund ved Grene i Skjern, der beskæftiger sig med landbruget, vindmølleindustrien og OEM-industrien. Her var han CEO gennem otte år med på en succesfuld rejse, hvor der var stor vækst på både top og bund. Siden Grene har Sean Ammentorp skiftet både branche flere gange.

“Jeg er ikke bange for et branche- og sceneskift. Jeg er rykket fra handel til logistik til healthcare til kontorindretning og nu altså til 2LP, hvor jeg skal være med til at realisere en større strategiproces,” fortæller Sean Ammentorp.

Den nye CEO stiftede bekendtskab med retailbranchen gennem stillinger hos Lomax, Normal og Coop, som han besad umiddelbart før 2LP. Det er altså ikke fremmed for ham at beskæftige sig med netop denne type branche.

Blikket mod fremtiden

Sean Ammentorp overtager CEO-posten fra Lars Andersen, der har haft posten, siden pandemien brød ud. Den nye CEO er tiltrådt stilingen den 1. april 2023 og er allerede i fuld gang.

“Vi har påbegyndt en strategiproces med ledelsen. Der er trukket nogle dage ud af kalenderen. Vi lægger en mere ambitiøs plan, end der gjort tidligere, hvor vi dækker både vision, mission og målsætning,” forklarer Sean Ammentorp.

Og der er grund til at være ambitiøs, for virksomheden har med sit seneste regnskab kunnet præsentere den bedste omsætning i virksomhedens historie. Der er også hevet ekstra nye kræfter ind med Mai Hørby Skriver som ny CFO og Majken Pape som nyt bestyrelsesmedlem, for 2LP skal være klar til yderligere vækst. Forhenværende CEO Lars Andersen rykker tilbage til salgsteamet og styrker dem.

2LP har syv ejere, hvoraf seks af dem arbejder i virksomheden. Den syvende er også den størst aktionær. Det drejer sig om Villy Jæger, hvis navn vækker måske genklang i møbel- og interiørbranchen, da han, via sit medejerskab i 2LP, er en af de to auktionærer, der var med til at købe Hanstholm Køkken, som var gået konkurs. I dag er Hanstholm Køkken under 2LP, men føres eksternt fra den øvrige drift. De to spiller dog fint sammen, når 2LP eksempelvis laver opgaver for hospitality-branchen.

Foto: 2LP for Georg Jensen Damask