Peter Terkelsen, tidligere mangeårig direktør for belysningsvirksomheden Nordlux, øger nu sin ejerandel hos designbrandet Sackit og træder samtidig ind som CEO. 

Siden 2018 har Nordlux-direktør gennem 20 år Peter Terkelsen ejet 10 procent af den danske designvirksomhed Sackit, der designer og sælger livsstilsprodukter med fokus på interiør, møbler og elektronik.

Nu øger brancheprofilen sin ejerandel og bliver majoritetsejer med 60 procent ved at købe Peter Rasmussen og Niels Skov Jakobsen ud af selskabet. Samtidig indtræder Peter Terkelsen i direktionen som adm. direktør, hvor han fremover skal lede Sackit i samarbejde med grundlægger Kristoffer Glerup, der står for ejerskabet af de resterende 40 procent og fortsætter som direktør med ansvar for salg og produktudvikling. Det oplyser Sackit i en pressemeddelelse.

“Siden jeg stoppede hos Nordlux for snart to år siden, har jeg haft rig lejlighed til at overveje min fremtid. Jeg brænder for produkter og design og har savnet dagligdagen i en virksomhed. Derfor var jeg heller ikke i tvivl, da muligheden opstod for at blive en større del af Sackit. Det er en enormt spændende virksomhed med et stort potentiale, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang,” siger Peter Terkelsen.

Kristoffer Glerup ser med stor begejstring frem til at arbejde sammen med Peter Terkelsen.

“Han har stor brancheerfaring og stærke kompetencer, der kan hjælpe os med at løfte virksomheden til det næste niveau,” forklarer Kristoffer Glerup.

 

Tiden er moden til struktur- og strategiarbejde

For ottende år i træk er Sackit nu i 2021 på vej mod omsætningsrekord, hvor virksomheden forventer at omsætte for et trecifret millionbeløb.

Sackit har opskriften på succes, mener Peter Terkelsen, og han har derfor ingen intentioner om at skabe en masse forandringer her og nu.

“Jeg har den dybeste respekt for de resultater, Sackit-teamet har leveret. De har skabt et stærkt brand med kant og kvalitet, og jeg kan rigtig godt lide Kristoffers enorme energi og kompromisløse tilgang til produktudvikling. Der er ingen tvivl om, at han ér ‘Mr. Sackit’. Men samtidig har virksomheden nået en størrelse, hvor tiden er moden til at arbejde mere intensivt med struktur og strategi. Det har jeg erfaring med fra min tid i Nordlux, som har været igennem en udvikling, der minder om den, som Sackit nu står overfor,” udtaler Peter Terkelsen.

Medejer og direktør siden 2016 Peter Rasmussen vil efter eget ønske forlade Sackit senest ved årsskiftet.

Sackits produkter bliver afsat på 30 markeder verden over, hvoraf 35 procent af salget kommer fra eksport. Virksomheden beskæftiger i dag 19 medarbejdere.

 

Foto: Peter Terkelsen (tv) og Kristoffer Glerup (th), Sackit.