På to år har bolig- og interiørgiganten Bloomingville tabt mere end 27 mio. kroner på bundlinjen. Nu forlader den administrerende direktør sin stilling, og bliver afløst af økonomidirektøren Lars Krog.

Den 1. august 2016 tiltrådte Jan Jakobsen, som ny administrerende direktør hos Bloomingville. Efter to skuffende regnskabsperioder slutter samarbejdet, da Jan Jakobsen forlader sin stilling hos Bloomingville ved månedens udgang. Det skriver Børsen.

“Der er ingen dramatik i det her. De seneste to års resultater er ikke tilfredsstillende, og jeg kan ikke løbe fra, at det er ledelsens ansvar. Men der kommer vel undervejs i alle selskabers udvikling udfordringer, der skal løses. Nu har vi brugt megen tid på at skabe en bæredygtig organisation, så Bloomingville er forberedt på fremtiden,” fortæller Jan Jakobsen til Børsen.

Jan Jakobsen forklarer også til Børsen, at han forlader direktørposten, fordi han har fået et andet tilbud, som han ikke kan afslå. Han ønsker dog ikke at fortælle, hvad han skal lave fremadrettet.

Læs også: Bundlinjen i voldsomt fald hos Bloomingville

På de to år, hvor Jan Jakobsen har siddet som administrerende direktør, er Bloomingville gået fra en bundlinje på 29,4 mio. kroner i 2015 til 2,2 mio. kroner i 2017. Det svarer til et fald på næsten 93 procent. I samme periode er bruttofortjenesten gået fra 68,4 mio. kroner til 40,1 mio. kroner.

Jan Jakobsen bliver afløst af Lars Krog, der gennem de seneste syv år har været økonomidirektør hos Bloomingville – og det er en mand, som en af grundlæggerne, Simon Stampe, har tiltro til.

“Vi er virkeligt kede af at se, hvor selskabet er i dag. Nu kommer Lars Krog, som kender selskabet til bunds, i spidsen, og der arbejdes på en ny strategi, som skal bringe væksten tilbage og få indtjeningsmarginerne op på det tidligere niveau,” udtaler næstformand i Bloomingville, Simon Stampe, til Børsen.

Kilde: Børsen