Den danske designvirksomhed Georg Jensen er blevet solgt til den finske koncern Fiskars Group.

Den traditionsrige danske designvirksomhed Georg Jensen er blevet opkøbt af den børsnoterede finske koncern Fiskars Group. Prisen lyder på 1,1 milliard kroner.

Det oplyser Georg Jensen i en pressemeddelelse torsdag morgen.

”Vi er begejstrede for de nye muligheder, denne overgang bringer,” udtaler Mehul Tank, adm. direktør i Georg Jensen og fortsætter:

”Samarbejdet med Fiskars flugter problemfrit med vores vision, og vi er sikre på, at det vil drive Georg Jensen mod endnu større højder.”

Georg Jensen har hidtil været ejet af kapitalfonden Investcorp med base i Bahrain, men med Fiskars overtagelse varsles en ny æra for Georg Jensen, der håber på at kunne styrke sin position som et globalt designikon.

Fiskars Danmark er ejet af finske Fiskars Group, der udspringer af Finlands ældste virksomhed. Fiskars blev grundlagt i 1649 og er formentlig mest kendt for at sælge have- og køkkenudstyr. I dag er virksomheden global og sælger en lang række livsstilsprodukter i de tre kategorier vita (porcelæn), terra (have) og crea (køkken).

Fiskars ejer blandt andet danske Raadvad og Royal Copenhagen. Fiskars Denmark A/S, som har Allan Schefte i spidsen som deres adm. direktør, blev stiftet i 2002 på Frederiksberg.

Georg Jensen blev grundlagt i 1904 og er kendt for sin produktion af eksklusive smykker, sølvtøj og boligartikler. Virksomhedens produkter distribueres gennem et netværk af 2.050 forhandlere over hele verden og understøttes af 28 fysiske butikker. Med næsten 1200 ansatte er Georg Jensen i dag en globalt anerkendt virksomhed inden for designverdenen.

Efter at have præsenteret et samlet underskud på 400 mio. kroner i årene 2016-2020, har Georg Jensen fået vendt sine økonomiske resultater til positiv indtjening de seneste to regnskabsår. I seneste regnskabsår omsatte Georg Jensen for 1,2 milliarder kroner. Overskuddet lød i den forbindelse på 193 millioner kroner. Tilsvarende har Fiskars også kunne fremvise flotte resultater på bundlinjen.

Foto: Georg Jensen