Dansk møbelvirksomhed genopstår

Barnebarnet af en dansk snedker og møbeldesigner genskaber og reproducerer nu morfarens velkendte møbler.

I 1948 stiftede snedker og møbeldesigner Jørgen Aakjær Jørgensen og hans hustru, Lis Aakjær Jørgensen, møbelvirksomheden Møbelintarsia. Størstedelen af møblerne var designet af Jørgen Aakjær Jørgensen selv og blev solgt flere steder i verden og sælges fortsat på auktioner.

Nu genskaber parrets barnebarn, Nanna Aakjær Svendsen, sin morfars mødeldesign under navnet ’Intarsia Furniture’, oplyses det i en pressemeddelelse.

“Vi er en flok af stolte børn og børnebørn, som alle synes, det er blevet tid til at genetablere møblerne, så flere danskere kan få glæde af de klassiske møbler. Så jeg har stor opbakning fra resten af familien,” udtaler Nanna Aakjær Svendsen, der har opkøbt og fortsat opkøber sin morfars gamle møbler for således at genskabe og reproducere dem i et nutidigt design.

“At der ikke har været tegninger af møblerne, har betydet et stort og krævende arbejde for at relancere møblerne, da jeg har måtte sætte mig ind i min morfars univers og prøve at tænke som ham,” udtaler Nanna Aakjær Svendsen.

Kollektionen hos Intarsia Furniture består på nuværende tidspunkt af fem forskellige møbler, men virksomheden vil relancere flere af Jeppe Aakjær Jørgensens mest populære design fra Møbelintarisas tid.

“Faktisk bliver vi stadig ved med at opdage nye modeller og design, som vi har store planer om at relancere i den nærmeste fremtid,” lyder det fra Nanna Aakjær Svendsen.