Møbelvirksomheden Montana Furniture fejrer sit 40-års jubilæum. Det gør de med kunstner og designer, Camille Walala, der har omdannet fabrikken i Haarby på Fyn til et større kunstværk. 

”Montana er lig med farver og har været det siden begyndelsen. Med denne farverige transformation af fabriksbygningen ønsker vi at skabe et landmark, hylde farver og sætte vores danske produktionsfaciliteter på landkortet. Vores nye tagline er ’Let’s create playful spaces’, og med det ønsker vi at opfordre verden til at bruge flere farver. Vi kan dog ikke gøre det uden selv at gå forrest. Derfor har vi nu forvandlet vores temmelig kedeligt udseende fabrik til et farverigt statement – lige så farverig og legende udenfor, som møblerne vi skaber indenfor”, siger CEO Joakim Lassen, søn af Montanas afdøde grundlægger, Peter Lassen.

Virksomheden er kendt for sine farver og sine kuber, og det gav på mange måder god mening, at det skulle være kunstneren, Camille Walala, der stod for forvandlingen af Montanas hovedkvarter. Den franske designer er kendt for forny det offentlige rum med forvandlinger af kedelige bygninger til farverige mønstre.

”Det var en stor ære at skabe et design til Montanas 40-års jubilæum. Med fabrikken fik jeg et smukt og dristigt lærred at lege med. Jeg blev inspireret af deres ikoniske modulære former, og det var både en glæde og en udfordring at arbejde med Montanas farvepalette udviklet af Margrethe Odgaard,” fortæller Camille Walala.

Foto: Montana Furniture