Endnu en gang har den danske multibrandvirksomhed været på opkøb. Denne gang er valget faldet på et lille stykke dansk designhistorie fyldt med godt humør og optimisme. 

Hos multibrandhuset F&H Group A/S er de netop blevet indehaver af endnu et egenejet brand. Denne gang har F&H Group købt brandet Hoptimist®. Det oplyser F&H i en pressemeddelelse.

Poul Christoffersen, den nu tidligere CEO og partner i Hoptimist, kommer med i købet og ansættes som Brand & Purchasing Manager ved brandet på F&H’s hovedkontor i Viborg.

”Hos F&H er vi stolte over at få endnu et egenejet brand med en så markant, skandinavisk identitet. Som en del af vores strategi, vil vi gerne have ejerskab over brands, der også er stærke udenfor Skandinavien, og der passer Hoptimist perfekt i vores portefølje, da mere end halvdelen af omsætningen er på eksportmarkederne,” fortæller CEO i F&H Knud Lomborg.

 

“Det helt rigtige tidspunkt”

Hoptimist-brandet har efterhånden mange år på bagen. Rejsen begyndte i 60’erne, da den danske møbelsnedker Hans Gustav Ehrenreich regnede Hoptimist-figuren ud fra en grundlæggende ide om en cirkel og en ellipse.

I 2009 blev Hoptimist relanceret af erhvervsmanden Claus Hommelhoff i samarbejde med Bo og Lotte Steffensen. Siden relanceringen er universet udvidet betydeligt med en lang række varianter med dyrehoveder, smiley og klaphatte samt mere eksklusive versioner i træ. Hoptimist bliver i dag solgt i mere end 20 forskellige lande.

Claus Hommelhoff har indtil nu været en del af Hoptimist. Han mener, at overdragelsen til F&H er den rette beslutningen på det rette tidspunkt.

”For os er det det helt rigtige tidspunkt at lade Hoptimist hoppe videre. I mere end 10 år har Hoptimist år for år udviklet sig til at være et stærkere dansk brand, og vi er sikre på, at rejsen vil fortsætte hos F&H Group og med Poul Christoffersen til at sikre brandets DNA. F&H Group er det helt rette match til at videreudvikle brandet i Ehrenreichs ånd, og F&H har samtidig de nødvendige kompetencer og ressourcer til at fortsætte væksten og udbrede de glade Hoptimister ude i verden,” lyder det frea Claus Hommelhoff.

Overdragelsen fra Claus Hommelhoff/CBH til F&H Group gennemføres den 15. november 2021. 

Hoptimist