Nu sætter udfordringerne med transport og forsyning for alvor ind hos den store danske møbelproducent, der ser sig nødsaget til at sende 250 medarbejdere på arbejdsfordeling året ud.  

Under Covid-19 krisen har møbelbranchen haft kronede dage med stort vækst hos især privatforbrugerne. Væksten er dog kommet med en pris, og den betaler mange i branchen nu. Store udfordringer med transport og forsyning af råvarer er nu en reel problematik for mange – også hos den globale møbelproducent Tvilum.

Tvilum har derfor i dag den 13. oktober 2021 orienteret sine medarbejdere om, at der med virkning fra den 18. oktober 2021 bliver sendt omkring 250 timelønnede medarbejdere fra produktionen på fabrikken i Fårvang på fordeling.

Tvilum oplever nemlig i øjeblikket stor usikkerhed i forhold til salget på grund af længere tid med ustabile forsyninger af komponenter og råvarer fra både Asien som Europa til koncernens fabrikker. Samtidig har Tvilum problemer med at få varer frem i til kunderne grundet mangel på containere og trailere.

”Detail-leddet på vores hovedmarkeder melder om, at der fortsat er mange kunder i butikkerne, men hvor efterspørgslen på møbler i begyndelsen af coronakrisen var ekstrem høj, er den nu faldet til et mere normalt niveau,” forklarer Tvilum i en pressemeddelelse, hvor de fortsætter:

”Vi oplever, at rigtig mange af vores detail-kunder har overvurderet situationen og fået forkøbt sig med den effekt, at de nu står med fyldte lagre, som de vil have solgt ud af, inden de køber mere ind, og det er blandt andet den effekt, som rammer vores omsætning nu.”

Især forretningen i USA, som er ren e-commerce, er hårdt ramt. I USA har det i en lang periode næsten været umuligt at fremskaffe containere for at holde et tilstrækkeligt lager. Samtidig har Tvilum oplevet ekstrem lange transittider på op til 20 uger imod de sædvanlige fem til seks uger fra Europa til USA.

”E-commerce-salg er ’utålmodig’, og hvis produkterne ikke er klar på lager i USA til øjeblikkelig afsendelse, må salget anses for tabt. Da det hovedsageligt er vores fabrik i Fårvang, som producerer varerne til USA, er det også her, vi har brug for at bremse op nu,” lyder det fra Tvilum.

Arbejdsfordelingen af planlagt til at fortsætte året ud, hvor de berørte medarbejdere vil være på fordeling i de lige uger og arbejde som normalt i de ulige uger.

Tvilum tror på, at de svære vilkår er forbigående og vil igen øge produktionen, så snart situationen tillader det.

 

Foto: Tvilum