Med en FSC-certificering har et dansk møbelbrand kickstartet sit fornyede fokus på bæredygtighed. ”Det her er bare begyndelsen,” lyder det fra direktøren.

Flere og flere virksomheder i møbelbranchen har de seneste år for alvor taget bæredygtige målsætninger til sig – blandt andet ved at fokusere på at opnå forskellige certificeringer.

En af disse virksomheder er Hørsholm-baserede Dan-Form, der efter at modtage en FSC-certificering i oktober 2021 nu har besluttet, at alle nye design fra januar 2022 vil blive produceret med FSC-certificeret træ.

Certificeringen, der forpligter til anvendelse af træ fra bæredygtig skovdrift – med hensynstagen til miljø, natur og ansattes vilkår – vil Dan-Form indføre på alle eksisterende design fra 2025.

Ifølge adm. direktør Sanne Protin er certificeringen første skridt på vejen for at gøre Dan-Form mere bæredygtig.

”I 2021 lancerede vi et fornyet fokus på vores indvirkning på miljøet, og hvordan vi kan gøre Dan-Form mere bæredygtig for fremtiden. Et af målene i processen har været FSC-certificeringen. Dét, at vi sikrer, at træet i vores produkter kommer fra bæredygtig skovdrift, hvor der samtidig er ordentlige forhold for arbejderne, taler meget ind i vores værdier som en dansk virksomhed,” lyder det fra direktøren i en pressemeddelelse.

 

Kun begyndelsen: Flere initiativer på vej

Til at være med til at starte den grønne rejse ansatte Dan-Form i starten af 2021 Erling Pallesen i en ny position som Quality Manager.

Hans rolle er blandt andet at sikre, at dokumentation og gældende lovgivning overholdes – herunder Dan-Forms aftryk på miljøet og bæredygtighedsinitiativer gennem hele forsyningskæden.

Erling Pallesens foreløbige arbejde med opnåelsen af FSC-certificeringen markerer den første bæredygtige milepæl for møbelvirksomheden. Ifølge Sanne Protin har Dan-Form nemlig mange flere nye initiativer i støbeskeen.

”Møbelbranchen har historisk set ikke været den mest miljøvenlige, og vi mener, at tiden er moden til at forsøge at forbedre det. Vi har flere gode initiativer planlagt for Dan-Form, så vi kan fortsætte vores planer om at formindske vores miljøpåvirkning, og nogle af dem vil blive lanceret sammen med vores 2022-design,” forklarer direktøren og afrunder:

”Det her er bare begyndelsen for Dan-Form. Der er mere at gøre, og det kommer til at tage noget tid, men vi vil fortsætte med løbende at forbedre vores miljømæssige aftryk.”

 

Foto: Dan Form