En række nye investeringer har påvirket årsresultatet hos møbelvirksomheden fra Hammel, der på trods af fald på bundlinjen ser tilbage på 2017 med tilfredshed.

I sidste uge udgav 365DESIGN en artikel om Hammel Furnitures årsregnskab for 2017, der viser, at virksomhedens bundlinje er faldet for tredje år i træk.

Nu har møbelvirksomheden selv valgt at kommentere på årsregnskabet. I en pressemeddelelse udtaler adm. direktør Jens-Ole Staghøj, at årsresultatet har været tilfredsstillende, især set i lyset af de udfordringer, der har præget året:

”Vi har haft et travlt år, hvor vores nye serie ’Edge by Hammel’ blandt andet er solgt ind i mere end 130 butikker i ind- og udland. Vi har dog også oplevet en meget tung indkøring af nye maskininvesteringer og øgede leveringstider fra vores leverandører, hvilket har gjort det vanskeligt at overholde de korte leveringstider, vi ellers har været vant til at kunne tilbyde vores kunder.”

Læs også: Møbelvirksomhed med forventet tilbagegang

Udover de nye maskininvesteringer, så har Hammel Furniture også fokuseret og investeret en del i markedsføring og eksport. Møbelvirksomheden har således investeret i nye omfattende kataloger, nyt butikskoncept, film og meget mere.

Samtidig har det øgede fokus på eksporten resulteret i en aftale med en stor tysk kæde og flere aftaler med online-forhandlere fra forskellige lande.

”Alt i alt ser fremtiden lys ud, der er sået rigtig mange frø i 2017, som vi glæder os til at høste resultaterne af i de kommende år. Der bliver kæmpet hårdt på hele fabrikken for at nå de opsatte mål, og det er en fornøjelse at opleve kampgejsten og engagementet hele vejen rundt i organisationen, det kan kun blive et spændende 2018,” slutter Jens-Ole Staghøj.


Hammel Furniture A/S har siden virksomhedens start i 1961 fokuseret på at skabe kvalitetsmøbler, der kombinerer danske arkitekttraditioner med spændende, fremsynet design.