Ilva rykker på bæredygtighedsagendaen med en ny række konkrete målsætninger, der særligt lægger pres på møbelkædens leverandører.

Den danske møbelkæde Ilva har længe haft fokus på bæredygtige initiativer.

I efteråret 2020 udtalte CSR- og kvalitetskoordinator Charlotte Sund, at Ilvas fokusområder inden for bæredygtighed ligger i produktionen og produkters livscyklus, rent vand, bæredygtigt brug af råmaterialer samt CO2-emission.

Nu fremlægger møbelkæden en række mere konkrete målsætninger. Heriblandt er et krav om, at alle nye trævarer, som tages ind i Ilvas sortiment fra den 1. januar 2022, skal være FSC-certificerede, ligesom alle kædens trævarer skal bære certificeringen fra den 1. januar 2025.

”Med de tusindvis af møbelartikler i vores sortiment, der er lavet af træ, har vi et stort ansvar for at fremme den bæredygtige produktion. De nye mål om FSC-certificererede produkter sikrer en endnu mere fokuseret og målrettet indsats for at nå i mål med bæredygtige tiltag,” siger Jonas Riis Nielsen, der er Head of Quality & Sustainability hos Ilva.

Foto: Jonas Riis Nielsen

 

”Vi ser det som en investering”

De nye mål kommer til at få betydning for både Ilva og deres leverandører.

”Det kan betyde, at vi er nødt til at sige farvel til produkter og leverandører i en periode, indtil de igen kan leve op til kravene, ligesom vi selv skal afsætte ressourcer til at implementere tiltagene og kontrollere, at alle vores produkter lever op til de nye krav. Den pris, der er forbundet med det, ser vi som en investering i bæredygtighed,” udtaler Jonas Riis Nielsen.

Hos FSC Danmark er tilfredsheden stor.

”Ilva er en kæmpe spiller på møbelmarkedet, og hos FSC Danmark er vi glade for at se, at man går med i kampen for verdens skovområder. Ilva sættersig nogle vigtige og ambitiøse mål, som kommer til at rykke noget for verdens skove. Når en stor spiller rykker på bæredygtighedsagendaen, så rykker det både leverandører og forhåbentligt også resten af branchen i en positiv retning,” påpeger Ida Regnström, der er ansvarlig for kommunikation og strategiske partnerskaber i FSC Danmark.

Målsætningerne for træmøblerne står ikke alene. I 2023 vil alle produkter i sortimentet med syntetiske og naturlige fibre være mærket med Standard 100 by OEKO-TEX og GOTS-certificeringen, mens Svanemærket prioriteres på udvalgte produkter.

”Mange af vores kunder går – ligesom os – meget op i bæredygtighed. Men vi oplever også, at de har svært ved at overskue meningen bag de mange certifikater og mærkningsordninger. Det prøver vi at gøre lettere ved at lave fodarbejdet og sikre, at uanset hvilket ILVA-produkt du vælger, så er det bæredygtigt til den højeste standard,” afslutter Jonas Riis Nielsen.

 

Foto: Ilva