I 1973 åbnede kæden den allerførste butik i Aarhus. Nu genåbner originalbutikken efter to års omfattende renovering.

For 50 år siden så en mærkværdig butik dagens lys på Søndergade i Aarhus. Søstrene Grenes Økonomimarked var navnet, og nu genåbner butikken – blandt andet med en hyldest til fortiden.

Det var ikke nemt for de aarhusianske kunder, der i 1973 først skulle igennem passagen ved Søndergade 11-13 og derefter op på førstesalen for at besøge Danmarks – dengang – første og eneste Søstrene Grene. Sortimentet bestod oprindeligt af kaffe, snaps og lignende, men butikkens grundlæggere, ægteparret Knud Cresten Vaupell Olsen og Inger Grene, skulle i den grad vise sig at have søsat et langtidsholdbart koncept.

Via et både eksotisk og varieret udvalg af varer, flankeret af klassisk musik i højtalerne samt en effektiv omgang storytelling med de to søstre Anna og Clara i centrum, lykkedes det Søstrene Grene at ekspandere. Fra to yderligere butikker i Aalborg og Herning i 1989 til i dag, hvor kæden har 260 butikker på tværs af 16 lande.

Den første butik i Aarhus har dog eksisteret siden 1973, og efter at have været under en omfattende renovering i to år, genåbner butikken til september. Ud over butikkens historie, som den originale Søstrene Grene, vil den nyrenoverede butik også byde på helt nye kundeoplevelser. Butikken kommer blandt andet til at have et område dedikeret til kreativ udfoldelse, hvor kunderne kan fordybe sig i kreative projekter.

”Vi vil gerne give vores kunder mulighed for at sætte sig ned og nyde et vidunderligt, kreativt og hyggeligt øjeblik. Vores koncept har altid fokuseret på at tilbyde et afbræk fra en travl hverdag, og det vil denne butik i endnu højere grad kunne facilitere,” lyder det fra medejer og kreativ direktør, Cresten Grene.

Derudover kommer butikken – som den allerførste Søstrene Grene-butik i verden – til at indeholde et oplevelsesrum. Cresten Grene kan endnu ikke afsløre så meget om dette rum, men tanken bag er at give kunderne en ekstraordinær oplevelse.

”Med denne butik har vi en intention om, at kunderne skal kunne opleve noget anderledes, noget uventet og noget spændende,” siger han.

Da bygningen skulle stabiliseres under den omfattende renovering, opdagede man i øvrigt det oprindelige terrazzogulv fra 1896. Dette gulv er nu blevet fritlagt og belagt med glas, så det er det første, der møder kunden, når de træder ind i den nye butik.

”Vi har forsøgt at renovere bygningen med dens historie for øje, og inkorporeret nogle detaljer, som fortæller både husets og Søstrene Grenes historie. Vi har blandt andet bevaret kakler fra Jarles Konditori, som var i bygningen fra 1942 til 1978,” fortæller Cresten Grene.

Søstrene Grene på Søndergade 11-13 genåbner 8. september klokken 9.59 flankeret af et stort anlagt genåbningsevent.

Foto: Søstrene Grene